Ροβάνπερα: Το νέο του αγωνιστικό είναι μια Porsche

Κώστας Μπιτσικώκος
Ροβάνπερα: Το νέο του αγωνιστικό είναι μια Porsche
O δις πρωταθλητής του WRC έχει φέτος αρκετό ελεύθερο χρόνο, που τον... ξοδεύει σε αγώνες χωρίς βαθμολογικό άγχος.

Η απόφαση του Κάλε Ροβάνπερα να λάβει μέρος μόνο στους μισούς αγώνες του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ αιφνιδίασε τους περισσότερους. Αφενός γιατί ο Φινλανδός είναι μόλις 23 ετών και αφετέρου γιατί προέρχεται από δύο παγκόσμιους τίτλους οδηγών στο WRC.

Ο γιος του πρώην οδηγού ράλλυ Χάρι Ροβάνπερα αποφάσισε να ξεκουραστεί φέτος, σωματικά και - κυρίως - πνευματικά. Να μην κυνηγά δηλαδή βαθμούς σε κάθε αγώνα. Για φέτος πέρα από τις συμμετοχές του στο WRC με την Toyota Gazoo Racing σχεδιάζει να δώσει το «παρών» σε αγώνες ντριφτ αλλά και το θεσμό Porsche Carrera Cup Benelux.

Ροβάνπερα
Φωτογραφία: Porsche Motorsport

Όπως ανακοινώθηκε, ο Κάλε θα λάβει μέρος στους 4 από τους 6 αγώνες της σεζόν. Το ποιοι θα είναι αυτοί θα ανακοινωθεί σε επόμενο στάδιο. Ο Ροβάνπερα αλλά και η Porsche Motorsport παρουσίασαν τα χρώματα της 911 GT3 Cup που θα οδηγεί.

«Το Porsche Carrera Cup αποτελεί την είσοδό μου στους αγώνες πίστας. Η RedAnt Racing ψάχνει νέους οδηγούς και με βάση τις συνομιλίες που είχαμε κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο θεσμός και η ομάδα μου προσφέρουν μία εξαιρετική ευκαιρία να εξελιχθώ στους αγώνες πίστας», δήλωσε ο Ροβάνπερα που θα λάβει μέρος στο προσεχές Ράλλυ Φινλανδίας (15-18 Φεβρουαρίου).

Photo Credits: Porsche Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!