MotoGP: Η νέα σχέση των αναβατών της Yamaha είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η νέα σχέση των αναβατών της Yamaha είναι πολύ διαφορετική από την προηγούμενη
Ο Κουασρταραρό μίλησε με τον Ρινς σε ένα 3ήμερο περισσότερο από όσο είχε μιλήσει με τον Μορμπιντέλι σε τέσσερα χρόνια.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό δήλωσε ότι έχει μιλήσει περισσότερο με τον Άλεξ Ρινς σε ένα μόνο τεστ απ' ότι με τον πρώην ομόσταβλό του στη Yamaha, Φράνκο Μορμπιντέλι, κατά τη διάρκεια τεσσάρων σεζόν στο MotoGP. Ο Μορμπιντέλι και ο Κουαρταραρό ήταν αρχικά ομόσταβλοι στη δορυφορική ομάδα Yamaha SRT, με τον Κουαρταραρό να κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP το 2019. Ο Γάλλος προήχθη στην κύρια ομάδα, την Yamaha Factory Racing, από την αρχή της σεζόν του 2021, όταν και κατέκτησε τον πρώτο και μέχρι στιγμής μοναδικό του τίτλο.

Ο Μορμπιντέλι επανενώθηκε με τον Κουαρταραρό το 2022, όταν και ο Ιταλός εξασφάλισε επίσης μία θέση στην κύρια ομάδα. Οι δυο τους αγωνίστηκαν μαζί μέχρι πέρυσι, όταν ο Μορμπιντέλι έχασε τη θέση του και αντικαταστάθηκε από τον Ρινς. Ο Ιταλός, μέλος της Ακαδημίας VR46 του Βαλεντίνο Ρόσι, θα είναι πλέον ομόσταβλος με τον περσινό δεύτερο, Χόρχε Μαρτίν, στην Pramac Ducati.

Μορμπιντέλι
O Φράνκο Μορμπιντέλι στις περσινές δοκιμές στη Βαλένθια (Φωτοργαφία: Pramac Racing/X)

Ο Μορμπιντέλι ήταν απών από το πρώτο τεστ στη Sepang την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης στο Portimao τον προηγούμενο μήνα. Θα απουσιάσει επίσης από το τεστ στο Κατάρ που ολοκληρώνει την προετοιμασία πριν από την έναρξη των αγώνων στο Losail στις 8-10 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών υπό την ίδια στέγη, η απόσταση μεταξύ του Κουαρταραρό και του Μορμπιντέλι ήταν εμφανής, εν μέρει λόγω των διαφορετικών τους προσωπικοτήτων, με τον Γάλλο να είναι πολύ πιο εξωστρεφής από τον Ιταλό.

φαμπιο κουαρταραρό
Ο Φάμπιο Κουαρταραρό στη Σεπάνγκ (Φωτογραφία: Yamaha Factory Racing)

Στις δοκιμές της Sepang, ο αστέρας της Yamaha μοιράστηκε το γκαράζ με τον Ρινς, με τον οποίο είπε ότι αισθάνεται πολύ πιο κοντά, όχι μόνο επειδή και οι δύο ζουν στην Ανδόρα, αλλά και σε επίπεδο προσωπικότητας.

«Με τον Άλεξ, αισθάνθηκα πολύ καλά. Βασικά, έχω μιλήσει και είχα περισσότερη επαφή μαζί του σε ένα τεστ παρά με τον Μορμπιντέλι σε τέσσερα χρόνια. Έτσι είναι, αυτό πιστεύω και αυτή είναι η πραγματικότητα. Είναι ωραίο να μπορείς να πας στην άλλη πλευρά του γκαράζ και να μιλήσεις φυσικά. Πριν, όταν ήταν εκεί ο Φράνκο, δεν τολμούσα. Με τον Άλεξ, έχουμε αυτόν τον ανταγωνισμό, εκείνος θέλει να με νικήσει και εγώ θέλω να τον νικήσω. Αλλά προτιμώ να τον νικήσω όταν είμαστε εγώ πρώτος και αυτός δεύτερος παρά να τερματίσουμε 10ος και 11ος. Έχουμε ένα στιλ οδήγησης που, αν και όχι το ίδιο, σημαίνει ότι τα προβλήματα που έχουμε είναι τα ίδια», δήλωσε ο Κουαρταραρό στο Motorsport.com κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος την τελευταία ημέρα των δοκιμών στη Μαλαισία.

αλεξ ρινς
Ο Άλεξ Ρινς στη Σεπάνγκ (Φωτογραφία: Yamaha Factory Racing)

Ο Κουαρταραρό ολοκλήρωσε τις δοκιμές στη Sepang με τον καλύτερο γύρο του να τον αφήνει οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον ταχύτερο αναβάτη, Φραντσέσκο Μπανιάια, και τέσσερα δέκατα μπροστά από τον Ρινς.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!