Νέα Skoda Octavia: Τεχνολογία και βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Νέα Skoda Octavia: Τεχνολογία και βιωσιμότητα στο επίκεντρο

Κώστας Παστρίμας
Νέα Skoda Octavia: Τεχνολογία και βιωσιμότητα στο επίκεντρο
Η Νέα εποχή της Skoda Octavia φέρνει αισθητική ανανέωση και προηγμένες λειτουργίες.

Η Skoda παρουσίασε την αναβαθμισμένη έκδοση της Octavia, που είναι το πλέον πετυχημένο μοντέλο της εταιρείας, με ενημερώσεις στον σχεδιασμό, την τεχνολογία, την εσωτερική διαμόρφωση και με έμφαση στη βιωσιμότητα. Η Octavia, έχοντας καταστεί συνώνυμο της ποιότητας και της αξιοπιστίας, ανανεώνεται με στόχο την ενίσχυση της θέσης της στην αγορά.

Scoda Octavia
Φωτογραφίες: Skoda

Στον εξωτερικό σχεδιασμό, η Octavia εμφανίζεται με διακριτικές αλλά ουσιαστικές αλλαγές. Οι προβολείς έχουν ανασχεδιαστεί, πλαισιώνοντας πιο στενά την μάσκα του ψυγείου, η οποία πλέον διαθέτει πιο κατακόρυφες γρίλιες. Η εντύπωση είναι μια πιο κομψή και ενιαία εμφάνιση, ενώ ο πίσω προφυλακτήρας έχει επίσης ανασχεδιαστεί πλήρως.

Scoda Octavia
Φωτογραφίες: Skoda

Η εσωτερική καμπίνα της νέας Octavia ενσωματώνει πλέον περισσότερα βιώσιμα υλικά, καθώς και μια προαιρετική οθόνη πληροφόρησης και ψυχαγωγίας 13 ιντσών, με την βασική έκδοση να διαθέτει οθόνη 10 ιντσών. Επίσης, προσφέρεται αυτόματος κλιματισμός δύο ζωνών και βελτιωμένη φόρτιση συσκευών μέσω USB-C.

Scoda Octavia
Φωτογραφίες: Skoda

Στον τομέα της ασφάλειας και των συστημάτων βοήθειας του οδηγού, το αναβαθμισμένο μοντέλο περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως το Έξυπνο Σύστημα Βοήθειας Στάθμευσης και το Τηλεχειριζόμενο Σύστημα Βοήθειας Στάθμευσης, καθώς και ένα νέο σύστημα για την αξιολόγηση της κόπωσης του οδηγού.

Scoda Octavia
Φωτογραφίες: Skoda

Κάτω από το καπό, η Octavia προσφέρει πέντε επιλογές κινητήρων, με τη βασική έκδοση να διαθέτει τον κινητήρα 1.5 TSI με 85 kW (116 ίππους), αλλά να υπάρχει και η έκδοση των 150 ίππων διαθέσιμο με εξατάχυτο χειροκίνητο ή επτατάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο. Οι εκδόσεις με τον δίλιτρο κινητήρα προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη απόδοση, φτάνοντας τα 150 kW (204 ίπποι) για την τετρακίνητη έκδοση και 195 kW (265 ίπποι) για την κορυφαία έκδοση RS.

Scoda Octavia
Φωτογραφίες: Skoda

«Οι πελάτες μας δικαίως αναμένουν πολλά από την Octavia και αυτή η ανανέωση ανεβάζει το πιο δημοφιλές μας μοντέλο σε άλλο επίπεδο. Καινοτομίες όπως ένα πλήρως ανασχεδιασμένο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας, νέα συστήματα ασφαλείας, αυξημένη χρήση βιώσιμων υλικών και πιο ισχυροί προβολείς κάνουν το αυτοκίνητο ακόμα πιο κατάλληλο για τους καθημερινούς εξερευνητές. Είμαι βέβαιος ότι η τελευταία μας Octavia θα εκπλήξει και θα ενθουσιάσει τους οδηγούς και τους επιβάτες της, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως το πιο δημοφιλές μας αυτοκίνητο», είπε ο Κλάους Τσέλμερr, CEO της Škoda.

Φωτογραφίες: Skoda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!