MotoGP: Παρουσιάστηκε η Aprilia RS-GP του 2024 (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Παρουσιάστηκε η Aprilia RS-GP του 2024 (vid)
Η πιο ώριμη μοτοσικλέτα της Aprilia θα είναι το «όπλο» των Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μάβερικ Βινιάλες στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Η αγωνιστική σεζόν της Aprilia για το 2024 ξεκινά επίσημα με την αποκάλυψη της RS-GP24, της μοτοσυκλέτας με την οποία ο Ιταλός κατασκευαστής στοχεύει στην κορυφή του MotoGP. Μετά από δύο σεζόν συνεχούς ανάπτυξης, το 2024 είναι η χρονιά επιβεβαίωσης για την Aprilia, με την τεχνική εξέλιξη να φέρνει την ομάδα και τη μοτοσικλέτα σε ένα πρωτοφανές επίπεδο. Ο Ρομάνο Αλμπεσιάνο, ηγέτης του αγωνιστικού τμήματος από το Noale, ανέλαβε αυτή την πρόκληση διατηρώντας την καινοτομία και την ταυτότητα της Aprilia.

Aprilia MotoGP
Από αριστερά: Ρομάνο Αλμπεσιάνο, Λορέντσο Σαλβατόρι, Αλέιξ Εσπαργκαρό, Μάβερικ Βινιάλες, Μάσιμο Ριβόλα | Φωτογραφίες: Aprilia

Η αεροδυναμική είναι ένας από τους πιο εμφανείς τομείς εξέλιξης, αλλά κάθε λεπτομέρεια της μοτοσυκλέτας έχει ανασχεδιαστεί και βελτιωθεί, από τον κινητήρα V4 μέχρι το σασί και τα ηλεκτρονικά. Η ομάδα θα έχει στη διάθεσή της μεγάλο όγκο δεδομένων, με τους Αλέιξ Εσπαργκαρό και Μαβέρικ Βινιάλες να συνεχίζουν στην ομάδα, ενώ ο Μιγκέλ Ολιβέιρα θα ξεκινήσει τη σεζόν με το νέο RS-GP24 και ο Ραούλ Φερνάντεζ με ένα μοντέλο του 2023 που θα αναβαθμιστεί στη συνέχεια. Ο Λορένσο Σαλβατότι συνεχίζει να είναι ο επίσημος δοκιμαστής της ομάδας.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Αλέιξ Εσπαργκαρό: «Η ανάπτυξη που έχουμε επιδείξει τις πρόσφατες σεζόν ήταν απίστευτη. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του πρότζεκτ, το οποίο πάντα θεωρούσα τη δεύτερη οικογένειά μου. Το 2024, θα κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πέρυσι μας έλειψε η συνέπεια για να παλέψουμε μέχρι το τέλος, αλλά παρ' όλα αυτά αποδείξαμε ότι είμαστε δύσκολος αντίπαλος για όλους. Δεν θα είναι απλό επειδή, ακόμη και αν φαινόταν αδύνατο, το επίπεδο στο MotoGP έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Νιώθω έτοιμος - σωματικά και νοητικά - και πιστεύω στη δουλειά που έχει κάνει το προσωπικό της Aprilia».

Αλειξ Εσπαργκαρο
Φωτογραφίες: Aprilia

Μαβέρικ Βινιάλες: «Η σεζόν του 2023 τελείωσε σε ανοδική πορεία και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Η αίσθηση με την ομάδα είναι εξαιρετική. Κατά τη διάρκεια των διακοπών προπονήθηκα σαν τρελός και έχω πίστη στη δουλειά της Aprilia Racing. Αν συνεχίσουμε να θέτουμε τον στόχο να εξαντλούμε το μέγιστο από το τεχνικό μας πακέτο κάθε σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν φυσικά. Οι πρώτες δοκιμές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Σχεδόν κάθε αναβάτης και κάθε μοτοσυκλέτα στο grid έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο. Αυτό κάνει την πρόκληση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».

Μαβερικ Βινιάλες
Φωτογραφίες: Aprilia

Μάσιμο Ριβόλα: «Κατά τα τελευταία χρόνια, η Aprilia Racing βρίσκεται σε μια διαδικασία συνεχούς ανάπτυξης. Πρώτα έγινε εργοστασιακή ομάδα και στη συνέχεια έβαλε τέσσερις μοτοσυκλέτες στην πίστα χάρη στη δορυφορική ομάδα. Το 2024, θα ανεβάσουμε τον πήχη ακόμη υψηλότερα, καθώς ο Μιγκέλ Ολιβέιρα θα ξεκινήσει τη σεζόν σε μια RS-GP με τις ίδιες προδιαγραφές με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες και ο Ραούλ θα τη λάβει στη συνέχεια. Αυτό αποτελεί μια σημαντική προσπάθεια για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά είναι επίσης ένδειξη της εξέλιξης αυτού του έργου σε όλα τα μέτωπα. Δεν ήταν απλό και η σεζόν υπόσχεται να είναι ακόμη πιο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα, πιστεύω στο δυναμικό της ομάδας μας. Και είμαι περήφανος για ό,τι έχουμε δείξει μέχρι τώρα, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και σε όρους αφοσίωσης και δέσμευσης. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο MotoGP και έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε για να το καταφέρουμε. Έχουμε τέσσερις ικανούς αναβάτες όπως ο Αλέις, ο Μαβέρικ, ο Μιγκέλ και ο Ραούλ, ένα αγωνιστικό τμήμα που είναι τολμηρό και ικανό για καινοτομία, χωρίς να λείπει το στοιχείο της Ιταλικής υπερηφάνειας που ποτέ δεν βλάπτει στους αγώνες».

Aprilia MotoGP
Φωτογραφίες: Aprilia

Ρομάνο Αλμπεσιάνο: «Η προσέγγισή μας για τη σεζόν του 2024 δεν θα μπορούσε να αποκλίνει από την καλή βάση που είχαμε ήδη χτίσει, ιδιαίτερα κατά τις δύο τελευταίες σεζόν. Η RS-GP είναι ένα ώριμο έργο, πιστό στη φιλοσοφία της Aprilia, το οποίο έχουμε επιδιώξει να προωθήσουμε σε κάθε πτυχή. Η αεροδυναμική μελέτη είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη. Εισήγαγαμε μερικές έννοιες που είναι σίγουρα καινοτόμες προκειμένου να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας. Αλλά κάθε λεπτομέρεια έχει επανεξεταστεί, όπως πρέπει να γίνεται σε ένα πρωτάθλημα το οποίο έχει τοποθετήσει την τεχνολογική έρευνα σε πρωτόγνωρα επίπεδα. Η παρουσία τριών μοτοσυκλετών με τις ίδιες προδιαγραφές στην πίστα από την αρχή της σεζόν θα συμβάλλει αναμφίβολα στην επιτάχυνση της διαδικασίας εξέλιξής μας. Θα έχουμε πολύ περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες που θα πρέπει στη συνέχεια να αναλύσουμε και να ερμηνεύσουμε κατάλληλα».

Φωτογραφίες: Aprilia

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!