Dacia: Εκσυγχρονίζει τα μοντέλα της για περισσότερη ασφάλεια και άνεση

Dacia: Εκσυγχρονίζει τα μοντέλα της για περισσότερη ασφάλεια και άνεση

Κώστας Παστρίμας
Dacia: Εκσυγχρονίζει τα μοντέλα της για περισσότερη ασφάλεια και άνεση
Αναβαθμίσεις έρχονται στα Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Logan για το 2024.

Η Dacia ανανεώνει τα πιο δημοφιλή μοντέλα της, Sandero, Sandero Stepway, Jogger και Logan, εκμεταλλευόμενη την υποχρεωτική μετάβαση στον κανονισμό GSR II, προσφέροντας στους πελάτες της νέες αναβαθμίσεις σχεδιασμού και περιεχομένου, ενισχύοντας την καινοτομία και την άνεση.

GSR II: Παγκόσμιος Κανονισμός Ασφάλειας II

Ο νέος Παγκόσμιος Κανονισμός Ασφάλειας καθορίζει αυστηρότερες απαιτήσεις ασφαλείας για τα οχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για όλους, συμπεριλαμβανομένων των πεζών και των ποδηλατών. Ορισμένα συστήματα ασφαλείας καθίστανται υποχρεωτικά από τον Ιούλιο του 2024, όπως έχουμε ήδη γράψει στο σχετικό θέμα.

Dacia Sandero
Φωτογραφίες: Dacia

Αναβαθμίσεις στην ασφάλεια

Νέος εξοπλισμός ασφαλείας έχει εισαχθεί σε όλη τη γκάμα, ξεκινώντας από την έκδοση Essential, για να καλύψει τις νέες απαιτήσεις GSR II:

- Συσκευή εγγραφής δεδομένων συμβάντων (ατύχημα)
- Προεγκατάσταση ακινητοποιητή αλκοόλ
- Αναγνώριση πινακίδων κυκλοφορίας με ειδοποίηση ταχύτητας
- Σύστημα προειδοποίησης αναχώρησης από τη λωρίδα κυκλοφορίας
- Lane Keeping Assist
- Προειδοποίηση για την προσοχή του οδηγού
- Υποβοήθηση στάθμευσης πίσω
- Αισθητήρες Φωτός & Βροχής
- Προηγμένο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (πεζός & ποδηλάτης)
- Σήμα διακοπής έκτακτης ανάγκης
- Ένα κουμπί στο ταμπλό «My Safety» επιτρέπει στους οδηγούς να απενεργοποιούν ορισμένα ADAS κατά την οδήγηση και κάθε φορά που ξεκινά το αυτοκίνητο.

Dacia Sandero
Φωτογραφίες: Dacia

Επιπλέον, ολόκληρη η γκάμα διαθέτει το αυτοκόλλητο Rescue QR Code, καθαρά ορατό στο παρμπρίζ και στο πίσω παράθυρο. Όταν σαρώνεται με τη δωρεάν, αποκλειστική εφαρμογή, παρέχει πρόσβαση στο φυλλάδιο πληροφοριών διάσωσης της Dacia. Αυτό δίνει στους πυροσβέστες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να ανταποκριθούν με ασφάλεια και ταχύτητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, εξοικονομώντας πολύτιμα λεπτά.

Άλλες αναβαθμίσεις

Τα μοντέλα του 2024 παρουσιάζουν αναβαθμίσεις προϊόντων για συμμόρφωση με τον GSR II, περιλαμβάνοντας νέες εκδόσεις, σχεδιασμό, ασφάλεια, άνεση και αποδοτικότητα.

Νέες Εκδόσεις και Σχεδιασμός: Προσθήκη νέων εκδόσεων και χρωμάτων, καθώς και αναβαθμίσεις στην ασφάλεια και την άνεση για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του GSR II.
Περισσότερη Άνεση και Αποδοτικότητα: Ενσωμάτωση θυρών USB-C και νέα λειτουργία E-SAVE για την έκδοση Jogger HYBRID 140, προσφέροντας ενισχυμένη οικονομία καυσίμου.

Dacia Jogger
Φωτογραφίες: Dacia

Η Dacia δείχνει τη δέσμευσή της προς τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, αφαιρώντας τα χρωμιωμένα στοιχεία και το δέρμα ζώων, και προωθώντας τη χρήση ψηφιακών εκδόσεων για τη μείωση της χρήσης χαρτιού. Με αυτές τις αναβαθμίσεις, η Dacia επιβεβαιώνει τη θέση της ως κορυφαίου κατασκευαστή αυτοκινήτων που προσφέρει προσιτή ποιότητα, καινοτομία, και ασφάλεια στους πελάτες της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!