F1 - Διέρρευσαν τα στοιχεία της «υπόθεσης Χόρνερ», η απάντηση του επικεφαλής της Red Bull

F1 - Διέρρευσαν τα στοιχεία της «υπόθεσης Χόρνερ», η απάντηση του επικεφαλής της Red Bull
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της Red Bull πως ο Κρίστιαν Χόρνερ απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες τα στοιχεία της υπόθσης είδαν το φως της δημοσιότητας.

Νέα τροπή στην «υπόθεση Χόρνερ» λίγες ώρες προτού σβήσουν τα κόκκινα φώτα στο Grand Prix Μπαχρέιν. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών της Πέμπτης, ένα ανώνυμο email εστάλη σε πολύ κόσμο που εμπλέκεται στο σπορ.

Από δημοσιογράφους, επικεφαλής και παράγοντες ομάδων, το υλικό εστάλη μέχρι τη Liberty Media (κάτοχος εμπορικών δικαιωμάτων της F1) και τον CEO του σπορ Στέφανο Ντομενικάλι. Το αρχείο google drive εμπεριέχει υλικό από την περιβόητη «υπόθεση Χόρνερ» που απασχολεί δίχως διακοπή το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση πως ο Βρετανός απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες έπειτα από ανεξάρτητη έρευνα που πραγματοποίησε η μητρική Red Bull Αυστρίας.

Οδηγός F1

Σύμφωνα με αναφορές, το αρχείο εμπεριέχει στοιχεία όπως συνομιλίες του Χόρνερ με την υπάλληλο που τον κατηγόρησε για απρεπή συμπεριφορά. Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο πως η αυθεντικότητα των στοιχείων δεν έχει εξακριβωθεί.

Λίγη ώρα μετά την υποτιθέμενη διαρροή στοιχείων, ο Κρίστιαν Χόρνερ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Δεν θα σχολιάσω τις ανώνυμες εικασίες, αλλά για να επαναλάβω αυτό που έχω ξαναπεί, αρνούμαι όλους τους ισχυρισμούς. Σέβομαι την ακεραιότητα της ανεξάρτητης έρευνας και συνεργάστηκα πλήρως σε κάθε της βήμα. Ήταν μια ενδελεχής και δίκαιη έρευνα που διεξήχθη από έναν ανεξάρτητο ειδικό δικηγόρο και απέρριψε την καταγγελία που έγινε. Παραμένω απόλυτα συγκεντρωμένος στη νέα αγωνιστική σεζόν».

Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται να κλείσει τόσο εύκολα η «υπόθεση Χόρνερ». Στο περιθώριο του Grand Prix Μπαχρέιν, τόσο ο Τότο Βολφ της Mercedes όσο και ο Ζακ Μπράουν της McLaren εξέφρασαν δημόσια την άποψή τους πως πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια στο ζήτημα.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!