Το βορειότερο σημείο φόρτισης στην Ευρώπη

Το βορειότερο σημείο φόρτισης στην Ευρώπη

Το βορειότερο σημείο φόρτισης στην Ευρώπη
Η smart διοργάνωσε αποστολή διάρκειας 13 ημερών, από τη Στουτγάρδη στη βόρεια Νορβηγία.

Με τέσσερα αυτοκίνητα, δύο smart #1 και δύο smart #3, το τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της smart Ευρώπης πραγματοποίησε αποστολή διάρκειας 13 ημερών και 5.000 χιλιομέτρων. Στόχος να διαπιστώσει την οδική συμπεριφορά των ηλεκτρικών μοντέλων σε τερέν με χαμηλή πρόσφυση και κυρίως την απόδοση της μπαταρίας σε συνθήκες ψύχους.

Δείτε ακόμα: Θα έρθουν τα νέα smart στην Ελλάδα;

Η αποστολή ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου από τη Στουτγάρδη και επέστρεψε στις 3 Φεβρουαρίου, αφού πρώτα έφθασε στο North Cape της Νορβηγίας, το βορειότερο σημείο στην Ευρώπη όπου υπάρχει πρόσβαση για οχήματα. Μάλιστα τα smart #1 και #3 φόρτισαν στο βορειότερο φορτιστή στην Ευρώπη, ισχύος 175 kW.

Βέβαια όσο χαμηλότερη η θερμοκρασία περιβάλλοντος τόσο πιο αργή είναι η διαδικασία φόρτισης, αλλά και η αυτονομία της μπαταρίας. Σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ χρήσιμη η λειτουργία προθέρμανσης της μπαταρίας που διαθέτουν τα ηλεκτρικά smart.

Το επιπλέον βάρος από τον εξοπλισμό στην οροφή αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες αύξησαν κατά 25% την κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με ό,τι ισχύει υπό φυσιολογικές συνθήκες.

smart

smart #1

Διαθέσιμο σε εκδόσεις με 272 και 428 ίππους (στη σπορ έκδοση Brabus), το #1 έχει μήκος 4,27 μέτρα. Με αυτονομία έως 440 χλμ. από την μπαταρία των 66 kWh μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μετακίνησης και μακριά από την πόλη. Οι χώροι για πέντε επιβάτες (μεταξόνιο 2,75 μέτρα) και τις αποσκευές τους (το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 411 λίτρα) σημαίνει ότι το ηλεκτρικό SUV δεν περιορίζεται για αστικές μετακινήσεις αλλά μπορεί να καλύψει τις ανάγκες για ταξίδια.

smart #3

Το smart #3 είναι ένα SUV coupe μήκους 4,4 μέτρων και με μεταξόνιο 2,78 μέτρων, που «μεταφράζεται» σε πλούσιους χώρους για τους επιβάτες. Το λανσάρισμά του στην αγορά της Ευρώπης θα γίνει στις αρχές του 2024. Στο στιλάτο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί ποιοτικά υλικά, ενώ στο πάνω μέρος της μεγάλης κεντρικής κονσόλας εξέχει μία οθόνη αφής 12,8 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Παράλληλα με τη βασική έκδοση θα είναι διαθέσιμη και η σπορ Brabus, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 428 ίππους και δίνουν κίνηση σε όλους τους τροχούς. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 3,6 δευτερόλεπτα.

smart

Photo Credits: smart Europe

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!