MotoGP, Κατάρ FP1: O Μαρτίν έκανε «ποδαρικό» στη χρονιά

MotoGP, Κατάρ FP1: O Μαρτίν έκανε «ποδαρικό» στη χρονιά
O Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο του MotoGP στο Κατάρ για τον πρώτο αγώνα της φετινής σεζόν.

Η νέα χρονιά του MotoGP είναι εδώ, με το FP1 διάρκειας 45 λεπτών του Grand Prix Κατάρ να έχει περάσει πλέον στην ιστορία. Η πρώτη επίσημη περίοδος ελεύθερων δοκιμών ολοκληρώθηκε, με αναβάτες και ομάδες να ξεκινούν τη μαραθώνια φετινή σεζόν.

Ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing. O Ισπανός ξεκίνησε δυναμικά τη σεζόν και στο τέλος του FP1 σημείωσε το 1:52,624 αφήνοντας στη 2η θέση τον Αλέιξ Εσπαργκαρό της Aprilia. O Ισπανός ήταν μόλις 47 χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από τον συμπατριώτη του κάνοντας επίσης χρόνο στο τέλος της διαδικασίας. Τρίτος ήταν ο νεαρός rookie Πέδρο Ακόστα με την RC16 της GasGas. O Ισπανός εντυπωσίασε με το «καλημέρα» και έδειξε άκρως θετικά δείγματα ταχύτητας.

Ο Μαρκ Μάρκεθ στην πρώτη του επίσημη περίοδο ελεύθερων δοκιμών ως αναβάτης μοτοσικλέτας Ducati ήταν στην 4η θέση, με διαφορά 0,177 δευτ. από την κορυφή της κατάταξης. Ακολούθησαν οι Μπραντ Μπίντερ με KTM και Ζοάν Ζαρκό με Honda, ενώ ο πρώτος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati ήταν ο 7ος Ενέα Μπαστιανίνι.

Ο Φάμπιο Ντι Τζιαναντόνιο ήταν 8ος, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Τζακ Μίλερ και Πέκο Μπανάια. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν ήταν ευχαριστημένος με την GP24 του και ζήτησε από τους μηχανικούς του να κάνουν αρκετές αλλαγές στις ρυθμίσεις της.

Οι διαφορές των αναβατών είναι πολύ μικρές, με τους πρώτους 18 αναβάτες να χωρίζονται κατά ένα μόλις δευτερόλεπτο. Μόνο ο τελευταίος Φράνκο Μορμπιντέλι ήταν η «παραφωνία» της διαδικασίας, με τον Ιταλό να βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ανάρρωσης από τον πολύ άσχημο τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η δράση συνεχίζεται στις 19:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Αποτελέσματα FP1 MotoGP, Κατάρ

FP1

Φωτογραφίες: Michelin/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!