MINI Countryman: Με αυτούς τους κινητήρες είναι διαθέσιμη η νέα γενιά του

MINI Countryman: Με αυτούς τους κινητήρες είναι διαθέσιμη η νέα γενιά του

MINI Countryman: Με αυτούς τους κινητήρες είναι διαθέσιμη η νέα γενιά του
Σε διαδρομές στην ανατολική Αττική οδηγήσαμε τη βασική έκδοση βενζίνης με 170 ίππους.

Άμεσα διαθέσιμο για παραγγελίες - σε τιμές από 34.500 ευρώ - είναι το νέο Countryman. To μεγαλύτερο σε διαστάσεις ΜΙΝΙ (το μήκος του φθάνει τα 4,43 μέτρα) έχει αναβαθμιστεί ουσιαστικά στην τρίτη γενιά του, τόσο σε τεχνολογίες συνδεσιμότητα και υποβοήθησης του οδηγού όσο και στα μηχανικά του μέρη.

Στην ανατολική Αττική είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μία γεύση πίσω από το τιμόνι του νέου Countryman. Οδηγήσαμε το μοντέλο με τον 1.5 βενζίνης ισχύος 170 ίππων, που αποτελεί την εισαγωγική έκδοση του πολυτελούς compact SUV.

Το τρικύλινδρο σύνολο στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσψ αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη (δεν υπάρχουν πάντως paddles για χειροκίνητη αλλαγή σχέσεων). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 212 χλμ/ώρα. Η ενσωματωμένη ήπια υβριδική τεχνολογία 48V χρησιμοποιείται για την ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση ενισχύοντας τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στις επιταχύνσεις με ηλεκτρική ισχύ 19 ίππων. Η MINI ανακοινώνει για το Countryman C μέση κατανάλωση 6,1-6,5 λίτρα ανά 100 χλμ. και εκπομπές CO2 138-146 γρ/χλμ. (σύμφωνα με το πρότυπο WLTP).

Η γκάμα του νέου Countryman περιλαμβάνει επίσης την έκδοση diesel 163 ίππων, την τετρακίνητη βενζίνης S ALL4 με 218 ίππους και τη σπορ JCW με 301 ίππους (όλες με δίλιτρο μοτέρ).

Μέσα στο καλοκαίρι θα αφιχθεί το ηλεκτρικό MINI Countryman, σε δύο μάλιστα εκδόσεις: την E με 204 ίππους και την SE ALL4 με 313 ίππους.

MINI Countryman

Photo Credits: BMW Group Ελλάς / Γιώργος Καραγιωργάκης

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!