MotoGP, Κουαρταραρό: «Είμαστε πιο μακριά από ποτέ»

MotoGP, Κουαρταραρό: «Είμαστε πιο μακριά από ποτέ»
Μετά τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο Φάμπιο Κουαρταραρό ζωγραφίζει ζοφερή εικόνα για την ανταγωνιστικότητα της Yamaha.

Σε μια αποκαλυπτική δήλωση μετά το Grand Prix του Κατάρ για το MotoGP, ο Φάμπιο Κουαρταραρό έκρινε αυστηρά την απόδοση της Yamaha, θεωρώντας την τη λιγότερο ανταγωνιστική που έχει οδηγήσει. Συγκρίνοντάς τη μάλιστα με τη Honda, η οποία αντιμετωπίζει επίσης δυσκολίες, ο Κουαρταραρό είπε ότι η κατάσταση της Yamaha είναι ακόμα χειρότερη.

Παρά τις προσπάθειες αναβάθμισης της Yamaha M1 του 2024, με υψηλότερη μέγιστη ταχύτητα στην ευθεία και ανανεωμένη αεροδυναμική, οι δοκιμές δεν έφεραν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφήνοντας τον Κουαρταραρό και τον νέο του ομόσταβλο, Άλεξ Ρινς, εκτός συνέχειας Q2. Η διαχείριση των ελαστικών αποδείχθηκε μεγάλη πρόκληση για τους αναβάτες κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι οποίοι προσαρμόστηκαν τελικά σε πιο συντηρητικές ρυθμίσεις, που ωστόσο δεν πρόσφεραν κάποια βελτίωση, παρά την κατάκτηση πέντε βαθμών από τον Κουαρταραρό με την 11η θέση.

Φάμπιο Κουαρταραρό
Φωτογραφίες: Monster Energy Yamaha MotoGP

Παρά την ελαφριά βελτίωση στον μέσο χρόνο του αγώνα σε σύγκριση με το 2023, ο Κουαρταραρό τερμάτισε σχεδόν 18 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή, ενώ πέρσι η διαφορά ήταν περίπου 8 δευτερόλεπτα. Η διαπίστωσή του ότι η απόσταση από τους Ευρωπαίους κατασκευαστές, δηλαδή την Ducati, την KTM και την Aprilia, έχει αυξηθεί επιβεβαιώνει τη δυσκολία της κατάστασης για τη Yamaha.

Ο Κουαρταραρό τόνισε ότι η Yamaha αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στις ανοιχτές στροφές με επιτάχυνση, που κάποτε αποτελούσαν το δυνατό της σημείο. Η επιδίωξη για απαντήσεις στα προβλήματα αυτά είναι συνεχής, με τον ίδιο να δηλώνει ότι η Yamaha είναι «πιο μακριά από ποτέ» σε σύγκριση με τους άλλους κατασκευαστές, παρά τις βελτιώσεις που έχουν επιτευχθεί.

Φωτογραφίες: Monster Energy Yamaha MotoGP

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!