Porsche Taycan Turbo GT: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το εξωπραγματικό ηλεκτρικό

Porsche Taycan Turbo GT: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το εξωπραγματικό ηλεκτρικό

Porsche Taycan Turbo GT: Πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το εξωπραγματικό ηλεκτρικό
To ισχυρότερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της γερμανικής μάρκας επιταχύνει στα 100 χλμ/ώρα εντός 2,2 δευτερολέπτων.

Η Taycan Turbo GT έχει άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, όμως φτιάχτηκε για να... ξεσπάει στις πίστες. Σε μία από αυτές, τη διάσημη Λαγκούνα Σέκα της Καλιφόρνιας, έσπασε το ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα.

Είναι ήδη διαθέσιμη για παραγγελία σε δύο εκδόσεις: την Taycan Turbo GT και την Taycan Turbo GT με το πακέτο Weissach. Η δεύτερη έχει ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή για μεγαλύτερη κάθετη δύναμη, ενώ από αυτήν απουσιάζουν τα πίσω καθίσματα για περιορισμό του βάρους.

Πάνω από 1.100 ίπποι και 0-100 σε 2,2 δλ.

Οι ηλεκτροκινητήρες της Taycan Turbo GT αποδίδουν συνδυαστικά έως 1.108 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 1.340 Nm. Η λειτουργία Attack Mode προσφέρει για 10 δευτερόλεπτα επιπλέον ισχύ 120 kW, για επίθεση στην πίστα. Η επιτάχυνση της Taycan Turbo GT είναι συγκλονιστική: 0-100 χλμ/ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα για την έκδοση Weissach (2,3 δλ. για την απλή) και 0-200 χλμ/ώρα σε 6,4 δλ. (6,6 δλ).

Porsche Taycan

Με τιμή πάνω από τις 250.000 ευρώ

Η Μοτοδυναμική Α.Ε.Ε. ανακοίνωσε την τιμή της νέας Taycan Turbo GT. Ανέρχεται σε 253.250 ευρώ. Η τιμή είναι κοινή και για την έκδοση Weissach. Η αμέσως προηγούμενη πιο δυνατή έκδοση, Taycan Turbo S, πωλείται στη χώρα μας έναντι 221.480 ευρώ.

Photo Credits: Porsche AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!