Porsche: H νέα Taycan Turbo GT σπάει ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Porsche: H νέα Taycan Turbo GT σπάει ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)

Porsche: H νέα Taycan Turbo GT σπάει ρεκόρ στο Νίρμπουργκρινγκ (vid)
Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας έκανε τη… βόλτα του στην «Πράσινη Κόλαση» και τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε.

Η Porsche παρουσίασε πριν από λίγες ημέρες τη νέα Taycan Turbo GT. Πρόκειται για το πιο ισχυρό μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της μάρκας, το οποίο μάλιστα είναι ηλεκτρικό. Η νέα Taycan Turbo GT είναι ένα αυτοκίνητο δρόμου, το οποίο όμως μπορεί επάξια να ανταπεξέλθει στις πιο απαιτητικές πίστες του πλανήτη.

Η Porsche θέλοντας να γιορτάσει το λανσάρισμα του νέου της μοντέλου, δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο η Taycan κάνει ρεκόρ πίστας για τετράθυρο αυτοκίνητο παραγωγής στο Νίρμπουργκρινγκ Νορντσλάιφε. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο πολύπειρος οδηγός Λαρς Κερν.

Porsche Taycan

Στο βίντεο είναι εμφανές πως χρησιμοποιεί τη λειτουργία «Attack Mode» που είναι εμπνευσμένη από τη Formula E. Για 10 δευτερόλεπτα από την πίεση του κουμπιού, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του επιπλέον 160 ίππους ή 120 kW.

O χρόνος που πέτυχε ο Κερν ήταν 7:07,55 και μπορείτε να απολαύσετε το γύρο ρεκόρ στο παρακάτω βίντεο.

Οι ηλεκτροκινητήρες της Porsche Taycan Turbo GT αποδίδουν συνδυαστικά έως 1.108 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 1.340 Nm. Η λειτουργία Attack Mode προσφέρει για 10 δευτερόλεπτα επιπλέον ισχύ 120 kW, για επίθεση στην πίστα. Η επιτάχυνση της Taycan Turbo GT είναι συγκλονιστική: 0-100 χλμ/ώρα σε 2,2 δευτερόλεπτα για την έκδοση Weissach (2,3 δλ. για την απλή) και 0-200 χλμ/ώρα σε 6,4 δλ. (6,6 δλ). Όσο για την αυτονομία, στον κύκλο WLTP ανέρχεται σε 555 χλμ.

Φωτογραφίες: Porsche media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!