MotoGP: Η εποχή του Μαρτίν στην Pramac πλησιάζει στο τέλος της

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Η εποχή του Μαρτίν στην Pramac πλησιάζει στο τέλος της
Ο Τζίνο Μπορσόι, διευθυντής της Pramac Racing, ξέρει ότι η φετινή χρονιά είναι η τελευταία του Χόρχε Μαρτίν με την ομάδα του.

Ο Τζίνο Μπορσόι ο διευθυντής της Pramac Racing, με την οποία ο Χόρχε Μαρτίν αγωνίζεται στο MotoGP, φαίνεται να έχει αντιληφθεί ότι ο Ισπανός αναβάτης φτάσει στο τέλος της πορείας του με την ομάδα, μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας και μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σεζόν πέρυσι, στην οποία διεκδίκησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Η Pramac, ως η σημαντικότερη «δορυφορική» ομάδα της Ducati, έχει ως κύρια αποστολή να προωθεί -κυρίως νέους- αναβάτες προς την εργοστασιακή ομάδα, και ο Μαρτίν φαίνεται πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα, είτε αυτό είναι με τη Ducati είτε με κάποιο άλλο εργοστάσιο.

Μετά από ένα χειμώνα που αντιμετώπισε προβλήματα κραδασμών στην GP24, τα οποία συνεχίστηκαν και στο Grand Prix του Κατάρ, ο Μαρτίν τερμάτισε τρίτος στον αγώνα, αφού είχε κερδίσει το Σπριντ την προηγούμενη ημέρα από την pole position. Ο Μπορσόι πιστεύει ότι αυτά τα προβλήματα οδήγησαν τον Μαρτίν σε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στον αγώνα, στερώντας του την ευκαιρία για νίκη.

Χόρχε Μαρτίν
Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Στις δηλώσεις του, ο Μπορσόι αναφέρει: «Φυσικά, είμαστε μέρος ενός project της Ducati. Η Pramac δημιουργήθηκε για να είναι η junior ομάδα, ή η ομάδα μέσω της οποίας περνούν νέοι οδηγοί ή οδηγοί με συγκεκριμένη εμπειρία για να αξιολογηθούν και στη συνέχεια να μετακινηθούν στην εργοστασιακή ομάδα. Αυτό είναι το project με το οποίο ξεκίνησε η Pramac. Και καταλαβαίνω ότι εξακολουθεί να είναι το πνεύμα και ο λόγος για τον οποίο έχουμε αυτήν τη μεγάλη σύνδεση με τη Ducati και τις επίσημες μοτοσικλέτες. Προσωπικά, πιστεύω ότι η πορεία του Χόρχε με την Pramac, είτε αρέσει είτε όχι, έχει φτάσει στο τέλος της. Είναι εδώ πολλά χρόνια, ξεκίνησε από την πρώτη του χονιά στο MotoGP και είμαστε πια στην τέταρτη. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι με μια εργοστασιακή μοτοσικλέτα, είτε είναι Ducati ή κάποια άλλη. Συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι ένας από τους ταχύτερους, ή ίσως ο ταχύτερος ή στο ίδιο επίπεδο με τον Πέκο (Μπανάια), και αξίζει, εκτός από μια πολύ καλή σεζόν μαζί μας φέτος, να έχει μια εργοστασιακή μοτοσικλέτα του χρόνου».

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!