Νέο Suzuki Vitara: Πλούσιος εξοπλισμός ασφαλείας και νέα οθόνη αφής

Νέο Suzuki Vitara: Πλούσιος εξοπλισμός ασφαλείας και νέα οθόνη αφής

Νέο Suzuki Vitara: Πλούσιος εξοπλισμός ασφαλείας και νέα οθόνη αφής
Το compact SUV δέχεται ένα εκτεταμένο φρεσκάρισμα, διατηρώντας την υβριδική γκάμα κινητήρων.

Μετά το εντελώς νέο Swift, η γκάμα της Suzuki θα υποδεχτεί το καλοκαίρι το ανανεωμένο Vitara. Το compact SUV είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη, χάρη στο όνομά του, τις προσιτές τιμές αλλά και την επιλογή τετρακίνησης.

Το εμπρός μέρος του Vitara έχει ανανεωθεί χάρη στη νέα γρίλια σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα, τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και τον προφυλακτήρα με νέα φώτα ημέρας. Η παλέτα χρωμάτων του αμαξώματος περιλαμβάνει 10 επιλογές, εκ των οποίων οι 5 αφορούν διχρωμίες. Στην καμπίνα των επιβατών δόθηκε έμφαση στην πρακτικότητα αλλά και τις δυνατότητες συνδεσιμότητας. To νέο σύστημα πολυμέσων περιλαμβάνει οθόνη αφής 9 ιντσών, με πιο εύκολο χειρισμό και καλύτερη ευκρίνεια, αλλά και σύνδεση κινητού (ασύρματα ή ενσύρματα) μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Suzuki Vitara

Διαθέσιμη είναι η εφαρμογή Suzuki Connect, που επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει εξ αποστάσεων το Vitara, να λαμβάνει ειδοποιήσεις αλλά και να το βρίσκει αν δεν θυμάται που έχει σταθμεύσει. Σημαντική είναι η αναβάθμιση αρκετών συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, ώστε να είναι πιο αποτελεσματικά. Για παράδειγμα, το αυτόνομο φρενάρισμα ανιχνεύει οχήματα, ποδηλάτες και πεζούς σε μεγαλύτερη ακτίνα.

Οι επιλογές υβριδικών κινητήρων (mild και strong hybrid) παραμένουν οι ίδιες. Ο 1.5 DUALJET, ισχύος 102 ίππων, συνεργάζεται με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου 140 volt, με την συνδυαστική απόδοση στους 116 ίππους. Ο 1.4 BOOSTERJET των 129 ίππων υποστηρίζεται από mild hybrid σύστημα 48V. Και οι δύο κινητήρες μπορούν προαιρετικά να συνδυαστούν με την τετρακίνηση ALLGRIP SELECT.


Suzuki Vitara

Photo Credits: Suzuki Γερμανίας

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!