F1 - H τύχη «γύρισε» (πάλι) την πλάτη της στον Χάμιλτον

F1 - H τύχη «γύρισε» (πάλι) την πλάτη της στον Χάμιλτον
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG δεν περνάει καθόλου καλά στην τελευταία του σεζόν στη Formula 1 με τα «ασημί βέλη».

Έπειτα από τρεις αγώνες στη φετινή σεζόν, ο Λιούις Χάμιλτον μετράει μόλις 8 βαθμούς στο πρωτάθλημα. Ο Βρετανός τερμάτισε 7ος στο Μπαχρέιν, 9ος στη Σαουδική Αραβία και εγκατέλειψε στην Αυστραλία. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, το φετινό του ξεκίνημα στη σεζόν είναι το χειρότερο της καριέρας του στη Formula 1.

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα για τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή. Στην Αυστραλία, ο λόγος που εγκατέλειψε ήταν η απώλεια πίεσης λαδιού στον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Όταν το λογισμικό της W15 αντιλήφθηκε το πρόβλημα, έσβησε αυτόματα τον κινητήρα και ο Χάμιλτον τέθηκε εκτός αγώνα.

Η Mercedes έστειλε αμέσως τη μονάδα ισχύος στο τμήμα κινητήρων της, High Performance Powertrains στο Μπρίξγουορθ της Αγγλίας. Εκεί, μηχανικοί της γερμανικής φίρμας ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με τα αίτια της βλάβης που οδήγησαν τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή εκτός αγώνα στο Άλμπερτ Παρκ.

Όπως προκύπτει, η ζημιά που δημιουργήθηκε είναι μη αντιστρέψιμη. Ετσι ο Χάμιλτον αναγκάστηκε στο Grand Prix Ιαπωνίας να περάσει στη δεύτερη μονάδα ισχύος του στη σεζόν και όπως όλα δείχνουν μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο των 4 και θα δεχθεί ποινή στη θέση εκκίνησής του σε μελλοντικό αγώνα.

Φωτογραφίες: Mercedes F1 media / Jiri Krenek

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!