F1 - Κίνα: Ταχύτερος όλων ο Στρολ σε ένα παράξενο FP1

F1 - Κίνα: Ταχύτερος όλων ο Στρολ σε ένα παράξενο FP1
Ο Λανς Στρολ της Aston Martin ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη και μοναδική περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στην πίστα της Σανγκάης.

Το Grand Prix Κίνας, ο πέμπτος αγώνας της Formula 1 στο 2024 ξεκίνησε με το FP1 στην πίστα της Σανγκάης. Ομάδες και οδηγοί είχαν μόλις μία ώρα στη διάθεσή τους να προετοιμαστούν για το υπόλοιπο αγωνιστικό τριήμερο, που περιλαμβάνει Αγώνα Σπριντ και έτσι το FP1 ήταν η μοναδική περίοδος δοκιμών.

Ταχύτερος οδηγός ήταν ο Λανς Στρολ της Aston Martin. O Καναδός στο τέλος της διαδικασίας σημείωσε με τη μαλακή γόμα χρόνο 1:36,302 και ήταν τρία δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του Όσκαρ Πιάστρι της McLaren. Ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Red Bull Racing, Μαξ Φερστάπεν και Σέρχιο Πέρεζ, οι οποίοι ήταν στο ίδιο δέκατο με τον Αυστραλό.

Η υπόλοιπη κατάταξη ήταν ιδιαίτερα παράξενη, με τους οδηγούς της Haas να ακολουθούν. Στην 7η θέση ήταν ο Έστεμπαν Οκόν με την Alpine ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Άλεξ Άλμπον με Williams, Ντάνιελ Ρικάρντο με RB και Βάλτερι Μπότας με Sauber.

Ενδιαφέρον ήταν το γεγονός πως ορισμένες ομάδες επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν μόνο ένα σετ ελαστικών και γι' αυτό έμειναν αρκετά κάτω στην κατάταξη. Οι οδηγοί της Scuderia Ferrari έβαλαν μόλις ένα σετ της μαλακής γόμας ελαστικών, ενώ οι οδηγοί της Mercedes-AMG και ο Φερνάντο Αλόνσο χρησιμοποίησαν ένα σετ σκληρής γόμας ελαστικών.

Το FP1 διεκόπη για λίγα λεπτά λόγω ενός παράξενου συμβάντος. Το γρασίδι στο εσωτερικό της στροφής 7 πήρε φωτιά και οι άνθρωποι της πίστας έσπευσαν να τη σβήσουν άμεσα.

Η δράση συνεχίζεται στις 10:30 ώρα Ελλάδος με τις κατατακτήριες δοκιμές του Αγώνα Σπριντ. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 10:15 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP1 GP Κίνας

fp1

Φωτογραφίες: Aston Martin F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!