F1 - Φερστάπεν: «Οι πρώτοι γύροι ήταν δύσκολοι για μένα»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Φερστάπεν: «Οι πρώτοι γύροι ήταν δύσκολοι για μένα»
Ο Ολλανδός οδηγός της Formula 1 ένιωσε πίεση στους πρώτους γύρους του Αγώνα Σπριντ της Κίνας, όμως στη συνέχεια επέστρεψε στα... συνηθισμένα.

Με διαφορά άνω των 13 δευτερολέπτων έναντι του δεύτερου Λιούις Χάμιλτον ολοκλήρωσε ο Μαξ Φερστάπεν τον Αγώνα Σπριντ 19 γύρων στο Grand Prix Κίνας. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από την 4η θέση και αφού πέρασε τον Βρετανό στον 9ο γύρο άνοιξε με απίστευτο ρυθμό τη διαφορά.

«Οι πρώτοι γύροι ήταν γεμάτοι δράση, με τους οδηγούς τόσο μπροστά μου όσο και τον Σάινθ πίσω μου να πιέζουν. Ήταν δύσκολα τα πράγματα για μένα στην αρχή, αλλά στην πορεία βελτιώθηκε η απόδοση του μονοθεσίου και ένιωσα πιο άνετα με την ισορροπία του. Πήραμε χρήσιμα δεδομένα για τον αγώνα της Κυριακής», ανέφερε ο 26χρονος οδηγός της Red Bull Racing.

Σχετικά με τον αγώνα της Κυριακής (εκκίνηση στις 10 το πρωί, ώρα Ελλάδας), ο Ολλανδός ανέφερε: «Οι κατατακτήριες είναι σημαντικές προκειμένου να εξασφαλίσεις μία καλή θέση εκκίνησης στο grid. Ο άνεμος αλλάζει διαρκώς και δυσκολεύει την οδήγηση του μονοθεσίου».

Σύμφωνα με τον Φερστάπεν, το θέμα με την απόδοση της μπαταρίας στην RB20 παρουσιάστηκε μόνο στους δύο πρώτους γύρους. «Μόλις το λύσαμε όλα πήγαν καλά».

Photo Credits: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!