BMW R 12 GS: Adventure και αερόψυκτο προ των πυλών

Νίκος Βιτσιλάκης
BMW R 12 GS: Adventure και αερόψυκτο προ των πυλών
Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και ιδού «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες που μαρτυρούν την έλευση του τρίτου μέλους της σειράς R 12, αυτήν τη φορά με χωμάτινες καταβολές.

Αν το BMW R 1300 GS σας φαίνεται υπερβολικό και αρκείστε σε χαμηλότερη ιπποδύναμη και μικρότερης κλίμακας εξοπλισμό, τότε θα χαρείτε πολύ διαβάζοντας αυτό το άρθρο. Γιατί όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, τις οποίες δημοσίευσε πρόσφατα το γερμανικό περιοδικό μοτοσικλέτας Motorrad, οι Βαυαροί δουλεύουν πυρετωδώς δοκιμάζοντας σε δημόσιους δρόμους ένα μοντέλο που ναι μεν βασίζεται στον αερο-ελαιόψυκτο κινητήρα των 1.170 κυβικών και 109 ίππων που χρησιμοποιούν τα νέα R 12 του 2024, πλην όμως διαφοροποιείται από αυτά μέσα από τον διττό του χαρακτήρα.

BMW R 12 GS

Βλέπουμε λοιπόν μια «λιτή» κατασκευή με μεγάλες διαδρομές αναρτήσεων, τροχό 21”, μονό αναλογικό όργανο, ακτινωτές ζάντες και τρακτερωτά ελαστικά, η οποία έχει σχεδίαση ρετρό και ονειρεύεται μια θέση στον ήλιο των νοσταλγών του θρυλικού R 80 G/S. Η κατηγορία των classic Adventure εμπλουτίζεται λοιπόν και πλάϊ στα Moto Guzzi V85TT και Husqvarna Norden 901 σύντομα θα πάρει θέση και το R 12 GS (ή μήπως G/S για να θυμίζει το πρότυπο καλύτερα;).

BMW R 12 GS

Πέραν όσων βλέπουμε στις φωτογρφίες δεν υπάρχει κάποια άλλη διαρροή όσον αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό του υπο δοκιμή μοντέλου, ειλικρινά περιμένουμε με ανυπομονησία να το δούμε στην τελική του μορφή, κάτι που υπολογίζουμε ότι θα γίνει λίγο πριν την καθιερωμένη έκθεση του Μιλάνου τον ερχόμενο Νοέμβριο. Αν μας ακούει η BMW, θα την παρακαλούσαμε να αφήσει τις υπερβολές, ένα καλό ABS με λειτουργία Off/Road και ένα ρυθμιζόμενο Traction Control φτάνουν και περισσεύουν, άντε και μια μικρή ζελατίνα μπροστά να πηγαίνουμε και τα ταξιδάκια μας.

Φωτογραφίες: Motorrad

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!