WRC-Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ χτίζει διαφορά και παραμένει στην κορυφή (vid)

Γιάννης Δανιγγέλης
WRC-Ράλλυ Κροατίας: Ο Νεβίλ χτίζει διαφορά και παραμένει στην κορυφή (vid)
Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai άνοιξε το προβάδισμά του μετά το σκέλος του Σαββάτου.

Στην κορυφή της κατάταξης, και μπροστά από τους Έλφιν Έβανς και Σεμπαστιέν Οζιέ της Toyota Gazoo Racing, παραμένει ο Τιερί Νεβίλ έπειτα από το σκέλος του Σαββάτου στο Ράλλυ Κροατίας, τον τέταρτο γύρο του WRC. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport ήταν νικητής στις 5 από τις 8 Ειδικές Διαδρομές και ο χρόνος του μετά το τέλος της ημέρας είναι 2:09:46,0". Μετά την τελευταία ΕΔ ο Νεβίλ έκανε τις εξής δηλώσεις:

«Είχαμε μία πολύ καλή μέρα, παρά την κακή επιλογή ελαστικών που κάναμε το απόγευμα. Πρέπει να συνεχίσουμε την επίθεση με αυτόν τον τρόπο και να κάνουμε σωστές επιλογές ελαστικών. Ο καιρός δεν ήταν βέβαια τόσο καλός για να κρίνουμε, αλλά θα δούμε αύριο».

Ο Έλφιν Έβανς, της Toyota, κατάφερε να φτάσει και να «ακουμπήσει» την πρώτη θέση της κατάταξης, στην 13η ΕΔ. Αυτό όμως, δεν ήταν αρκετό για να «αρπάξει» την πρωτιά και έτσι παραμένει «κολλημένος» στην 2η θέση, 4,9 δευτερόλεπτα πίσω από το Hyundai I20 N Rally1 του Τιερί Νεβίλ. Ο Βρετανός ανέφερε:

«Ήταν μία καλή μέρα για μας, με καλή οδήγηση. Δεν μπόρεσα βέβαια να φτάσω τον Τιερί. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου και συνεχίσω απλά να οδηγάω όσο πιο καλά μπορώ. Ελπίζω αύριο να κάνουμε καλές επιλογές ελαστικών».

Την πρώτη του νίκη ειδική, κατάφερε να πετύχει ο Αντριέν Φουρμό της M-Sport Ford στην πρώτη ειδική της ημέρας. Ο Γάλλος ήταν κατά 0,5" γρηγορότερος από τον Νεβίλ.

Μετά την 16η ΕΔ η κατάταξη έχει ως εξής:

Ράλλυ Κροατίας

Η τελευταία ημέρα του Ράλλυ Κροατίας, που θα κριθεί ποιος θα βγει νικητής και ποιος θα πάρει παραπάνω βαθμούς, περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 54,78 χιλιομέτρων.

Photo credits: @RalioS4C, @thierryneuville/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!