Ε65: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της παράδοσης του αυτοκινητόδρομου

Κώστας Μπιτσικώκος
24
Ο Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας θα είναι έτοιμος προς χρήση από τους εκδρομείς του Πάσχα, στο τμήμα από Λαμία έως Καλαμπάκα.

Την προσεχή Τρίτη 23 Απριλίου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, θα γίνουν τα εγκαίνια του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας, γνωστού ως Ε65, στο τμήμα από την Λαμία έως τον κόμβο Καλαμπάκας. Πρόκειται για τα 135,4 χλμ. από τα συνολικά 181,5 χλμ. του Ε65, ο οποίος συνδέεται με την Εγνατία Οδό.

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία παράδοσης των νέων τμημάτων, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα στον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Ξυνιάδας.

Ειδικότερα, την Κυριακή 21 Απριλίου και τη Δευτέρα 22 Απριλίου, από τις 07:00 έως τις 20:00, θα ισχύσει πλήρης αποκλεισμός του αυτοκινητόδρομου από τον Ανισόπεδο Κόμβο (Α/Κ) Σοφάδων μέχρι τον Α/Κ Ξυνιάδας, με υποχρεωτική έξοδο στον Α/Κ Σοφάδων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία. Ταυτόχρονα, θα πραγματοποιηθεί αποκλεισμός των αντίστοιχων κλάδων εισόδου στον αυτοκινητόδρομο, τόσο στον Α/Κ Σοφάδων, όσο και στους Α/Κ που μεσολαβούν, δηλαδή στον Α/Κ Ανάβρας και στον Ημικόμβο Σμοκόβου.

Οι οδηγοί με κατεύθυνση προς Λαμία, θα ειδοποιούνται έγκαιρα μέσω κατάλληλων προειδοποιητικών και κατευθυντήριων προσωρινών σημάνσεων, προκειμένου να εξέλθουν από τον Α/Κ Σοφάδων και μέσω του παράπλευρου οδικού δικτύου να συνεχίζουν το ταξίδι τους προς Λαμία.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!