WRC-Ράλλυ Κροατίας: Ολική ανατροπή με νίκη και τo 100ό βάθρο του Οζιέ (vid)

Γιάννης Δανιγγέλης
WRC-Ράλλυ Κροατίας: Ολική ανατροπή με νίκη και τo 100ό βάθρο του Οζιέ (vid)
Ο Γάλλος έκανε τα «μαγικά» του, παίρνοντας την πρώτη θέση μπροστά από τους Έβανς και Νεβίλ, και σημείωσε το βάθρο νούμερο 100.

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ της Toyota Gazoo Racing έκανε την ολική ανατροπή, ανέβηκε δύο θέσεις την Κυριακή στη γενική κατάταξη και κέρδισε το Ράλλυ Κροατίας, τον 4ο γύρο του φετινού πρωταθλήματος του WRC. Ο Γάλλος σταμάτησε τα χρονόμετρα στις 2:40:23,6, που ήταν χρόνος 9,7 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον δεύτερο. Η σημερινή, ήταν η 100ή παρουσία του στο βάθρο και η πρώτη μετά το Ράλλυ Σαφάρι του 2023. Επίσης αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της Toyota στην Κροατία. Ο 8 φορές πρωταθλητής «έκλεψε» την πρωτιά στην δεύτερη Ειδική Διαδρομή της Κυριακής και παρέμεινε στην κορυφή μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να πιέζουμε όλο το τριήμερο. Ποιος θα φανταζόταν πριν 15 χρόνια ότι θα έπαιρνα 100 βάθρα. Είναι ωραίο να ξέρω ότι ακόμα είμαι γρήγορος», δήλωσε ο Οζιέ μετά την Power Stage της Κυριακής.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Έλφιν Έβανς , της Toyota, τερματίζοντας μόλις 9,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Οζιέ. Ο Βρετανός έχασε την ευκαιρία του να ανέβει στην πρώτη θέση, καθώς το αυτοκίνητο του σπίνιαρε και αναγκάστηκε να κάνει αναστροφή σε έναν στενό δρόμο της 18ης ΕΔ.

«Απογοητεύτηκα πολύ με το σπινιάρισμα που είχα, αλλά και με την επιλογή ελαστικών που κάναμε. Ήταν καλό τριήμερο αλλά είμαι απογοητευμένος για σήμερα».

Στην τρίτη θέση έπεσε ο Τιερί Νεβίλ, ο οποίος είχε επίσης ένα συμβάν στην 18η ΕΔ. Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai Motorsport, έχασε τον έλεγχο του Hyundai i20 N Rally1 και έπεσε πάνω σε ένα δέντρο καταστρέφοντας έτσι ένα μεγάλο κομμάτι του πίσω μέρους του αυτοκινήτου. Αυτό του κόστισε 36,1 δευτερόλεπτα και έτσι τερμάτισε στις 2:41:09,".


Με βάση όμως το νέο σύστημα βαθμολογίας που δίνει ξεχωριστούς βαθμούς για την κατάταξη το Σάββατο βράδυ, ξεχωριστούς για την κατάταξη της Κυριακής αλλά και την Power stage, ο Τακαμότο Κατσούτα, της Toyota, ήταν αυτός που πήρε τους περισσότερους βαθμούς την Κυριακή (), έχοντας κερδίσει 2 από τις 4 τελευταίες ΕΔ.

Ο Οζιέ πήρε συνολικά 21 βαθμούς, με τον Έλφιν Έβανς και τον Τιερί Νεβίλ να συγκεντρώνουν 19 βαθμούς ο καθένας.

Στην βαθμολογία των οδηγών προηγείται ο Νεβίλ με 86 βαθμούς, με τον Έβανς στην δεύτερη θέση με 80 βαθμούς και τον Φουρμό στην τρίτη θέση με 59. Στους κατασκευαστές στην πρώτη θέση είναι η Toyota με 176 βαθμούς, στη δεύτερη η Hyundai με 169 βαθμούς και στην τρίτη η M-Sport Ford με 96.

» Δείτε εδώ τη γενική κατάταξη του Ράλλυ Κροατίας

Επόμενος αγώνας του WRC το Ράλλυ Πορτογαλίας (9-12 Μαΐου).

Photo credits: @SebOgier/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!