F1 - Βασέρ: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κάναμε πολλά λάθη»

F1 - Βασέρ: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, κάναμε πολλά λάθη»
Η ιταλική ομάδα δεν έμεινε ευχαριστημένη με τον αγώνα της στην πίστα της Σανγκάης, καθώς υστερούσε αρκετά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Έπειτα από ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Scuderia Ferrari είχε μία «ανώμαλη» προσγείωση στο Grand Prix Κίνας. Η SF-24 δεν ήταν όσο ανταγωνιστική την είδαμε στους προηγούμενους αγώνες και αυτό αντικατοπτρίστηκε στα αποτελέσματα.

Ο Σαρλ Λεκλέρ ήταν στην 4η θέση τόσο στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου όσο και στο Grand Prix της Κυριακής. Ο Μονεγάσκος δεν είχε τη δυνατότητα να παλέψει για τις τρεις πρώτες θέσεις, κάτι που τον άφησε απογοητευμένο όπως παραδέχθηκε.

Μιλώντας στο formu1a.uno, o επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, αναφέρθηκε στον αγώνα της ομάδας του στην Κίνα και το κακό αποτέλεσμα που πήρε.

«Ήταν η πρώτη φορά που επισκεφθήκαμε την πίστα της Σανγκάης με αυτή τη γενιά μονοθεσίων. Το οδόστρωμα δεν μας βοήθησε και υπήρξε μεγάλη βελτίωση στην πρόσφυση της πίστας κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όμως γιατί όλες οι ομάδες ήταν στην ίδια κατάσταση και κάποιες έκαναν καλύτερη δουλειά από άλλες. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη προετοιμασία στο τριήμερο. Αυτό που μπορώ να πω είναι πως η προετοιμασία μας στην Κίνα ήταν πολύ κακή», είπε ο Γάλλος.

Ο Βασέρ είπε στο Pit Debrief πως έγιναν πολλά λάθη από την πλευρά της Ferrari στο τριήμερο: «Όταν μετά τον πρώτο γύρο είσαι 9ος ο αγώνας είναι πιο δύσκολος γιατί υπάρχει αρκετός ακάθαρτος αέρας από τα μπροστά μονοθέσια στους 10 πρώτους γύρους. Ακόμα κι αν έχεις ταχύτερο μονοθέσιο το προσπέρασμα είναι πολύ δύσκολο. Εάν δεν έχεις τη διαφορά που απαιτείται, τότε φθείρεις πολύ τα ελαστικά και μετά από 10 γύρους είσαι νεκρός. Νομίζω πως είναι σημαντικό να μην κάνουμε λάθη. Δεν είχαμε ένα καθαρό αγωνιστικό τριήμερο στην Κίνα, κάναμε πολλά λάθη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως αν δεν κάνουμε καλή δουλειά, τότε δεν θα είμαστε στις μπροστά θέσεις».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το Grand Prix Μαϊάμι το τριήμερο 3-5 Μαΐου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!