F1 - Ο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ

Γιάννης Δανιγγέλης
F1 - Ο Χούλκενμπεργκ ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ
Παρά την εντυπωσιακή, για τα δεδομένα της Haas, εμφάνιση του στο Grand Prix Κίνας ο Γερμανός οδηγός ισοφάρισε ένα αρνητικό ρεκόρ της Formula 1.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ είναι ένας από τους «βετεράνους» στο grid της Formula 1. Ο Γερμανός ερχόμενος στον κόσμο της F1 θεωρούνταν από τα μεγαλύτερα ταλέντα και ένας από τους πολλά υποσχόμενους οδηγούς. Το 2010 έκανε το ντεμπούτο του με την Williams, στο Grand Prix του Μπαχρέιν. Ο Χούλκενμπεργκ μετά την θητεία του στην βρετανική ομάδα αγωνίστηκε και σε άλλες ομάδες, όπως την Force India, την Sauber και την Renault. Από το 2020, ένα χρόνο μετά την αποχώρηση του από την Renault, μέχρι το 2022 ήταν αναπληρωματικός οδηγός στην Racing Point (σημερινή Aston Martin) και από το 2023 μέχρι και σήμερα αγωνίζεται με την Haas.

Το αρνητικό ρεκόρ που ισοφάρισε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ, είναι ότι μέσα σε αυτά τα 14 χρόνια του στην Formula 1 και τις 208 εκκινήσεις του σε Grand Prix, δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη αλλά ούτε να ανέβει στο βάθρο. Ο άλλος οδηγός που μέσα σε 208 Grand Prix δεν έχει καταφέρει να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου, είναι ο, πρώην οδηγός της F1, Αντρέα ντε Τσέζαρις, ο οποίος αγωνίστηκε στο κορυφαίο πρωτάθλημα από το 1980 μέχρι το 1994 με τις ομάδες: Alfa Romeo, McLaren, Ligier, Minardi, Brabham, Rial, Dallara, Jordan, Tyrrell, Sauber. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ομόσταβλος του Χούλκενμπεργκ στην Haas, Κέβιν Μάγκνουσεν βρίσκεται στην 5η θέση της συγκεκριμένης λίστας, έχοντας εκκινήσει σε 168 αγώνες της Formula 1, με την καλύτερη θέση τερματισμού να είναι 2η.

Ο Χούλκενμπεργκ έιχε έρθει πολύ κοντά στην νίκη, το 2012 στο Grand Prix Βραζιλίας. Όταν αγωνιζόνταν ακόμα με την Force India, σε ένα πολύ καλό τριήμερο για αυτόν κατάφερε από 6ος που ξεκίνησε, να μάχεται για την πρωτιά με τις δύο McLaren των Λιούις Χάμιλτον και Τζένσον Μπάτον. Στον 55ο γύρο όμως, όπως πήγε να προσπεράσει τον Χάμιλτον για να περάσει στην πρώτη θέση, το μονοθέσιο του γλίστρησε και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ έχει ξεκινήσει δυναμικά την φετινή σεζόν, καθώς στο Grand Prix Κίνας τερμάτισε 10ος και πέτυχε τον 5ο βαθμό της Haas. Η ομάδα του βρίσκεται στην 7η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μόλις 2 βαθμούς πίσω από την RB.

Photo credits: @HulkHulkenberg/ X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!