F1 - Ο Χέρμπερτ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του για την ποινή του Αλόνσο στην Αυστραλία

F1 - Ο Χέρμπερτ δέχτηκε απειλές για τη ζωή του για την ποινή του Αλόνσο στην Αυστραλία
Ο Βρετανός πρώην οδηγός της Formula 1 μίλησε για το διαδικτυακό μπούλινγκ που δέχθηκε από οπαδούς του Φερνάντο Αλόνσο μετά τον αγώνα της Μελβούρνης.

Ο Φερνάντο Αλόνσο τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Αυστραλίας για την οδηγική του συμπεριφορά στον 57ο γύρο του αγώνα ενώ έδινε μάχη με τον Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG. Πλησιάζοντας το apex της στροφής 6, ο οδηγός της Mercedes ήταν πιο κοντά από ποτέ στον Αλόνσο. Όμως ενώ πίστευε πως θα πάρει DRS και θα προσπεράσει, το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε και ο Βρετανός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου. Ο Ράσελ δεν κατάφερε να το σώσει, προσέκρουσε στα προστατευτικά ελαστικά, η Mercedes του διαλύθηκε και επέστρεψε με επικίνδυνο τρόπο στην πίστα. Ο Βρετανός βγήκε από το μονοθέσιο αλώβητος.

Ο Αλόνσο δέχθηκε ποινή 20 δευτερολέπτων και τρεις βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια, καθώς ο οδηγός της Aston Martin άφησε το γκάζι περισσότερα από 100 μέτρα νωρίτερα από κάθε άλλο γύρο πριν τη στροφή 6. Επιπλέον πάτησε φρένο σε σημείο που δεν είχε πατήσει στους προηγούμενους 56 γύρους. Αυτό οδήγησε σε μια μεγάλη διαφορά ταχύτητας μεταξύ των μονοθεσίων της Aston Martin και της Mercedes σε σημείο που οι οδηγοί περνούν με πάνω από 220 χλμ/ώρα.

Ο πρώην οδηγός της Formula 1, Τζόνι Χέρμπερτ, ήταν ένας εκ των αγωνοδικών στην Αυστραλία. Σε δηλώσεις του αποκάλυψε αδιανόητες συμπεριφορές από οπαδούς του Φερνάντο Αλόνσο στα social media.

«Ήμουν ο αγωνοδίκης της FIA στην Αυστραλία και οι επιπτώσεις ήταν τεράστιες. Δέχθηκα ένα χείμαρρο απειλών για τη ζωή μου στα social media. Είμαι τυχερός που δεν με επηρεάζουν κάτι τέτοια. Το θεωρώ ελεεινό που εγώ ήμουν αυτός που την πλήρωσε. Δέχθηκα μηνύματα με emoji μαχαίρια και κάποιους να λένε πως γνωρίζουν πού μένω και θα έρθουν να με βρουν. Οι περισσότεροι ήταν Ισπανοί. Ο κόσμος έλεγε επίσης πως επειδή δεν είμαι πρωταθλητής δεν έχω δικαίωμα να κρίνω συμβάντα», είπε.

Ο Χέρμπερτ ανακάλεσε μια παλιά του διαφωνία με τον Αλόνσο που χρησιμοποιήθηκε εναντίον του: «Πριν από μερικά χρόνια, στο Μπαχρέιν, ο Αλόνσο οδηγούσε για τη McLaren και διαμαρτυρόταν κάθε λίγο και λιγάκι για τον κινητήρα πως είναι επιπέδου GP2. Διαμαρτυρόταν πολύ. Τότε δούλευα στο Skysports και είχα πει πως αν δεν του άρεσε η κατάσταση, μπορούσε να φύγει από την ομάδα. Όχι όμως να σταματήσει από την F1. Έπειτα σε ζωντανή μετάδοση ήρθε και μου “επιτέθηκε” λέγοντας πως εκείνος είναι παγκόσμιος πρωταθλητής κι εγώ έγινα σχολιαστής στην τηλεόραση επειδή δεν πήρα πρωτάθλημα. Οι οπαδοί του το χρησιμοποίησαν αυτό για να μου επιτεθούν».

Alonso
Φωτογραφία: F1/X

Τέλος, ο Βρετανός ανέφερε πως δεν πρόκειται να σταματήσει το ρόλο του αγωνοδίκη: «Δεν θα σταματήσω να είμαι αγωνοδίκης. Δυστυχώς αυτό είναι μέρος της δουλειάς. Ήμουν ο αγωνοδίκης στη Μελβούρνη και όποιος άλλος οδηγός έχει το ρόλο αυτό αντιμετωπίζεται σκληρή. Εγώ το αποδέχομαι, δεν με προβληματίζει. Οι απειλές διήρκησαν δύο εβδομάδες και ακόμη δέχομαι κάποιες. Είναι μέρος του κόσμου των social media που όλοι έχουν κάτι να πουν δίχως να το στηρίξουν. Οι πλατφόρμες αυτές πρέπει να κάνουν κάτι. Το επιτρέπουν και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Εγώ γελάω με τις απειλές γιατί δεν με επηρεάζουν. Υπάρχει όμως κόσμος που επηρεάζεται πολύ. Αυτοί που με απειλούσαν με μαχαίρια και πως θα μου κάνουν κακό δεν είναι φίλοι της F1 και είμαι σίγουρος πως ο Φερνάντο θα ντρεπόταν αν γνώριζε πως οι οπαδοί του φέρονται έτσι».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!