F1 - Αντρέτι: «Προσβλητική η απόρριψη της F1, ήθελαν να μας πάρουν την Cadillac»

F1 - Αντρέτι: «Προσβλητική η απόρριψη της F1, ήθελαν να μας πάρουν την Cadillac»
Ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε για τη συμπεριφορά της Formula 1 στην προσπάθεια της Andretti Global να εισέλθει στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Εδώ και δύο χρόνια, o Μάικλ Αντρέτι επιχειρεί να εισέλθει στη Formula 1 με την ομάδα του, Andretti Global. To έργο του δεν είναι καθόλου εύκολο καθώς έχει βρει πολλά εμπόδια μπροστά του. H αμερικανική ομάδα «είδε» την πόρτα κλειστή από την FOM πριν από μερικούς μήνες, παρά το γεγονός πως είχε πάρει τη σχετική άδεια από την FIA.

H απόφαση της Formula 1 να απορρίψει την Andretti προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και δημιούργησε παράλληλα ερωτήματα. Παρά την απαξίωση, η Andretti Cadillac συνέχισε τις προετοιμασίες της και έχει ως στόχο να εισέλθει στο σπορ το 2026.

Για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την είσοδο της Andretti στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ μίλησε ο Μάριο Αντρέτι. Ο Αμερικανός δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του στο Associated Press για το πώς έχουν εξελιχθεί μέχρι τώρα τα πράγματα.

«Προσβλήθηκα μπορώ να πω για να είμαι ειλικρινής. Δεν πιστεύω πως αξίζαμε τέτοια αντιμετώπιση. Κάνουμε μια μεγάλη επένδυση για το σπορ και όλοι πιστεύαμε πως θα τη δέχονταν. Η αξία του σπορ είναι μεγαλύτερη με 11 ομάδες αντί για 10, οπότε δεν ξέρω τι γίνεται. Πρέπει να μας πουν τι πραγματικά είναι λάθος. Άφησαν υπόνοιες πως η GM πρέπει να συνεργαστεί με μία από τις υπάρχουσες ομάδες. Αυτή ήταν ακόμη μία προσβλητική δήλωση. Εμείς δουλέψαμε για να μπει η GM στην F1 και έχουν πει πολλές φορές πως είτε θα έρθουν μαζί μας είτε με κανέναν. Παρ’ όλα αυτά προσπάθησαν να μας πάρουν την Cadillac», είπε o θρύλος της F1.

Andretti Cadillac
Φωτογραφία: Sean Bull Design

Στο επερχόμενο Grand Prix του Μαϊάμι το τριήμερο 3-5 Μαΐου, αναμένεται να υπάρξει κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της FOM και της Andretti Global. Ο Μάριο Αντρέτι, ανέφερε σχετικά: «Είχαμε μόλις μία συνάντηση με τους ανθρώπους της F1. Αυτό είναι το πρόβλημα, δεν ήταν αρκετή. Για το λόγο αυτό ανυπομονώ για την επόμενη συνάντηση που θα έχουμε. Ας συζητήσουμε. Υπήρξαν ορισμένες χαμένες ευκαιρίες, όμως τώρα πρέπει να κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω. Παραμένω αισιόδοξος διότι δεν έχουμε σταματήσει να δουλεύουμε πάνω στην ομάδα της F1. Έχουμε ξεκαθαρίσει πως οι εργασίες προχωρούν κανονικά και το βλέπετε όλοι πως δεν είμαστε μόνο λόγια. Η ομάδα μας έχει ήδη βάση στο Σίλβερστον».

Πριν από μερικές ημέρες, η Andretti Global εγκαινίασε τις νέες της υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Σίλβερστον της Μ. Βρετανίας. Αυτό είναι ακόμη ένα βήμα ώστε να πείσει αυτούς που πρέπει για να κερδίσει μια θέση στην F1.

Andretti Cadillac
Φωτογραφία: Sean Bull Design

«Προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως θα κάνουμε ό,τι μας πουν. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται. Αν πιστεύουν πως κάτι πρέπει να γίνει να μας το πουν. Όμως δεν έχουν πει τίποτα πέρα από δικαιολογίες όπως: “Δεν θέλουμε να έρθετε για να μην ντροπιαστείτε”. Δεν θέλουμε όμως να ντροπιαστούμε και η General Motors το έχει ξεκαθαρίσει πως είναι πολύ ενθουσιασμένη με το πρόγραμμα κινητήρων. Έχουν δεσμευθεί μακροπρόθεσμα και δεν ξέρω τι άλλο μπορούμε να κάνουμε», πρόσθεσε ο Αντρέτι.

Η Andretti Global έχει συμφωνήσει με την Cadillac ώστε η αμερικανική μάρκα της General Motors να την προμηθεύσει με μονάδες ισχύος από το 2028.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: AutoRacing1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!