F1 - Η απόγνωση οδηγεί την Mercedes σε βασανιστικά πειράματα

F1 - Η απόγνωση οδηγεί την Mercedes σε βασανιστικά πειράματα
Πρώην μηχανικός της Formula 1 που έχει συνεργαστεί με τον Λιούις Χάμιλτον μίλησε για την τωρινή κατάσταση της γερμανικής ομάδας.

Έπειτα από δύο αποτυχημένα μονοθέσια, αρκετός κόσμος περίμενε η Mercedes-AMG F1 να παρουσιάσει ένα νέο, ανανεωμένο πρόσωπο στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. H πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ διαφορετική, καθώς η W15 είναι ένα μέτριο μονοθέσιο που δεν έχει τερματίσει πάνω από την 5η θέση έως τώρα στο 2024.

Όπως έγινε τα προηγούμενα δύο χρόνια έτσι και φέτος, η γερμανική ομάδα πραγματοποιεί πειράματα με το στήσιμο των μονοθεσίων της. Για άλλη μία φορά ο Λιούις Χάμιλτον ανέλαβε να στήσει πολύ διαφορετικά το μονοθέσιό του σε σύγκριση με το βασικό set-up που είχε ο Τζορτζ Ράσελ.

Γιατί όμως η Mercedes φτάνει στο σημείο να κάνει πειράματα για να βρει απόδοση έναντι του ανταγωνισμού; Ο πρώην μηχανικός της McLaren Racing, Μαρκ Πρίστλεϊ, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Χάμιλτον στο παρελθόν, εξήγησε το σκεπτικό της γερμανικής ομάδας στο τελευταίο του vlog στο Youtube.

«Γιατί κάνει αυτός τα πειράματα; Τι ακριβώς συμβαίνει; Πιστεύω πως στη Mercedes είναι απεγνωσμένοι. Έχουν ένα μονοθέσιο το οποίο δεν λειτουργεί όπως θα ήθελαν και δυσκολεύονται πολύ να βρουν επιπλέον απόδοση. Ο Λιούις είναι στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με τη Mercedes και σίγουρα θέλει να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα. Γνωρίζει πως δεν πρόκειται να κατακτήσει το πρωτάθλημα, όμως θέλει να ξεκλειδώσει κάτι που θα του δώσει την ευκαιρία να πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Δεν απομακρύνεται από την ομάδα ούτε είναι απεγνωσμένος να φύγει. Σίγουρα η τωρινή κατάσταση θα είναι πολύ εκνευριστική, όμως πιστεύω σίγουρα πως θέλει να βρει έναν τρόπο για να αντλήσει περισσότερη απόδοση από το μονοθέσιο. Αυτό προσπαθεί να κάνει ουσιαστικά. Γι’ αυτό κάνει τόσο μεγάλα πειράματα και κινείται σε μία πολύ διαφορετική κατεύθυνση. Όταν κάνεις τόσο μεγάλες αλλαγές, ελπίζεις πως θα δεις κάποιο αποτέλεσμα. Ένας λόγος που ομάδες και οδηγοί κάνουν τέτοιες κινήσεις είναι η απόγνωση», ανέφερε ο Βρετανός.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα πειράματα που έκανε ο Χάμιλτον δεν του βγήκαν και αυτό ήταν εμφανές από την απόδοση της W15 στην Κίνα και τον τρόπο που συμπεριφερόταν το μονοθέσιο στην πίστα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!