F1- Η αντεπίθεση της Mercedes ξεκινάει στο Μαϊάμι

F1- Η αντεπίθεση της Mercedes ξεκινάει στο Μαϊάμι
Η γερμανική ομάδα θέλει όσο τίποτα να αντιστρέψει τη φετινή αγωνιστική της πορεία και ετοιμάζει αναβαθμίσεις για τον επόμενο αγώνα.

Από το Grand Prix Μαϊάμι, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 3-5 Μαΐου, η Mercedes-AMG F1 θέλει να αλλάξει την τύχη της στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. H γερμανική ομάδα ετοιμάζει μια σειρά από αναβαθμίσεις, οι οποίες θα τη βοηθήσουν να ξεφύγει από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται.

Η W15 E-Performance έχει αποδειχθεί ένα δύστροπο μονοθέσιο και μετά από πέντε αγώνες στο 2024 είναι στην 5η θέση δυναμικής πίσω από τις Red Bull RB20, Ferrari SF-24, McLaren MCL38 και Aston Martin AMR24. Με δεδομένο πως το μονοθέσιο έχει βασιστεί σε μία νέα φιλοσοφία σχεδιασμού, τα αποτελέσματα έως τώρα είναι απογοητευτικά.

Ο τεχνικός διευθυντής της Mercedes, Τζέιμς Άλισον, αποκάλυψε πως η W15 θα αναβαθμιστεί στο Μαϊάμι, όμως δεν θα είναι τα μοναδικά μέτρα της γερμανικής ομάδας για βελτίωση της απόδοσης: «Έχουμε αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο αλλά και ορισμένα επιπλέον εξαρτήματα τα οποία θα βελτιώσουν την ισορροπία του μονοθεσίου που μας έχει ταλαιπωρήσει μέχρι τώρα. Μου είναι επώδυνο να μιλάω για τα μειονεκτήματά μας ειδικά μετά από ένα τριήμερο όπως αυτό της Κίνας. Πρέπει όμως να θυμάμαι πάντα πως μελλοντικά θα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά, θα είμαστε στις μπροστά θέσεις και η ευχαρίστηση θα είναι μεγάλη. Ανυπομονώ να έρθει και πάλι αυτή η μέρα».

Επιπλέον παραδέχθηκε πως τα πειράματα της Mercedes στην Κίνα έγιναν με το λάθος τρόπο. Για το λόγο αυτό, η γερμανική ομάδα αναμένεται να αλλάξει τρόπο προσέγγισης στο Μαϊάμι.

«Μάθαμε πως εάν θέλουμε να ρισκάρουμε με τις ρυθμίσεις του μονοθεσίου στο αγωνιστικό τριήμερο πρέπει να το κάνουμε στους Αγώνες Σπριντ και να ακολουθούμε μια πιο συντηρητική προσέγγιση στο Grand Prix και όχι το αντίθετο. Ελπίζουμε στο Μαϊάμι να έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και οι αναβαθμίσεις να μας φέρουν σε μία καλή θέση στο grid το οποίο είναι ήδη πολύ κοντά σε απόδοση, τουλάχιστον στις κατατακτήριες. Μερικές φορές δύο δέκατα του δευτερολέπτου μπορούν να κάνουν όλη τη διαφορά του κόσμου. Ανυπομονώ να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στο Μαϊάμι», πρόσθεσε.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG F1 media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!