MotoGP - Χάνει το βάθρο του σπριντ ο Κουαρταραρό

MotoGP - Χάνει το βάθρο του σπριντ ο Κουαρταραρό
Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha δέχθηκε ποινή μετά το τέλος του Αγώνα Σπριντ στη Χερέθ και ως αποτέλεσμα κατρακύλησε στην κατάταξη.

Ο Φάμπιο Κουαρταραρό δεν πρόλαβε να χαρεί την 3η θέση που κατέλαβε στο χαοτικό Αγώνα Σπριντ του Grand Prix Ισπανίας στην πίστα της Χερέθ. Ο Γάλλος εκκίνησε 23ος και μετά τον πρώτο γύρο είχε ανέβει στη 12η θέση. Ο ρυθμός του σε συνδυασμό με πτώσεις άλλων αναβατών τον έφεραν στην 3η θέση, κάνοντας επίσης εξαιρετική άμυνα στον Ντάνι Πεδρόσα.

Ο τεχνικός έλεγχος στην M1 του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2021 έδειξε πως η μοτοσικλέτα του ήταν εκτός κανονισμών. Συγκεκριμένα η πίεση στο εμπρός ελαστικό του Κουαρταραρό ήταν κάτω από το όριο και οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 8 δευτερολέπτων.

Ως αποτέλεσμα έχασε την 3η θέση και έπεσε 5ος στα αποτελέσματα. Αυτό έφερε σε θέση βάθρου τον Ντάνι Πεδρόσα της KTM, ο οποίος επέστεψε στις τρεις πρώτες θέσεις αγώνα του MotoGP μετά το 2017. Την 4η θέση κατέλαβε ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

Το ζήτημα με τις πιέσεις των ελαστικών στο MotoGP είναι μεγάλο θέμα συζήτησης τους τελευταίους 12 μήνες. Φέτος ο κανονισμός άλλαξε και αντί για αποκλεισμό, προβλέπεται ποινή 8 δευτερολέπτων στον Αγώνα Σπριντ και 16 δευτερολέπτων στο Grand Prix σε όσους είναι εκτός ορίων κανονισμών.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!