MotoGP: Τι προκάλεσε το «φεστιβάλ πτώσεων» στο Σπριντ της Χερέθ (vid)

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Τι προκάλεσε το «φεστιβάλ πτώσεων» στο Σπριντ της Χερέθ (vid)
Οι πολλές πτώσεις στις δύσκολες συνθήκες δοκίμασαν τα όρια των αναβατών σε ένα από τα πιο απαιτητικά Grand Prix.

Το Σαββατιάτικο Σπριντ του MotoGP στην πίστα της Χερέθ, στην Ισπανία, έμελλε να εξελιχθεί σε έναν από τους πιο προβληματικούς αγώνες της χρονιάς, με πάνω από το 60% των αναβατών να υφίστανται πτώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι δύσκολες συνθήκες της πίστας, οι οποίες περιλάμβαναν υγρά σημεία δύσκολα ορατά, αποτέλεσαν την κύρια αιτία αυτών των ατυχημάτων, που ευτυχώς δεν οδήγησαν σε τραυματισμούς.

Τις συνθήκες στην ισπανική πίστα διαμόρφωσε η βαριά βροχή που είχε προηγηθεί την προηγούμενη νύχτα και είχε συνεχιστεί μέχρι το πρωί. Οι αναβάτες επέλεξαν φυσικά slick ελαστικά, ωστόσο υγρά σημεία στην πίστα έμειναν αδιόρατοι και αποτέλεσαν παγίδες για τους ανυποψίαστους.

Το πρώτο ατύχημα συνέβη στον Αλέιξ Εσπαργκαρό κατά τον πρώτο γύρο, με τα ακόλουθα ατυχήματα να είναι διάσπαρτα στους επόμενους γύρους. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στον ένατο γύρο, όπου οι Ενέα Μπαστιανίνι, Μπραντ Μπίντερ και Άλεξ Μάρκεθ, που διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο, έπεσαν ταυτόχρονα στη στροφή 5, γεγονός που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τη συνέχεια του αγώνα. Το δράμα κορυφώθηκε με την πτώση του Μαρκ Μάρκεθ, ενώ βρισκόταν στην πρώτη θέση και έδειχνε ότι θα μπορούσε να κερδίσει τον αγώνα.

Πολλοί αναβάτες, καθώς και ο πρωταθλητής του 2020, Τζοάν Μιρ, σχολίασαν ότι οι τηλεοπτικές κάμερες δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν τη δυσκολία των συνθηκών. Ο Μαρκ Μάρκεθ τόνισε τη δυσκολία να διακρίνει κανείς τα υγρά σημεία στην πίστα. Οι Μάβερικ Βινιάλες και Αλέιξ Εσπαργκαρό έθεσαν ζητήματα σχετικά με την ασφάλεια και την απόφαση να συνεχιστεί ο αγώνας, καλώντας για πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας, συζητώντας ακόμα και το ενδεχόμενο ο αγώνας να έπρεπε να είχε διακοπεί.

Ο «κυρίως» αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Φωτογραφία: MotoGP/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!