F1 - Με μπλε χρώμα το μονοθέσιο της Ferrari για το Μαϊάμι (vid)

F1 - Με μπλε χρώμα το μονοθέσιο της Ferrari για το Μαϊάμι (vid)
Η ιταλική ομάδα αποκάλυψε την εμφάνιση με την οποία θα πάρει μέρος στον επερχόμενο αγώνα της Formula 1 στις ΗΠΑ.

Μετά την αλλαγή της ονομασίας της, η Scuderia Ferrari παρουσίασε τα νέα της χρώματα τα οποία θα έχει στο Grand Prix Μαϊάμι το τριήμερο 3-5 Μαΐου. Η ιταλική μάρκα γιορτάζει 70 χρόνια παρουσίας της στην αγορά των ΗΠΑ και το γιορτάζει με έναν ειδικό σχεδιασμό στην SF-24.

Οι Σαρλ Λεκλέρ και Κάρλος Σάινθ θα έχουν επίσης στολές με διαφορετικά χρώματα, ενώ έχουν ετοιμάσει ειδικά κράνη για το Μαϊάμι. Αμφότεροι έπαιξαν ρόλο στο σχεδιασμό του χρωματισμού ενώ στο περιθώριο του αγώνα της Φλόριντα θα οδηγούν από μία Ferrari 296 GTS σε μπλε χρώμα.

GP Μαϊάμι
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari Press Office

Ο χρωματισμός της Ferrari στο Μαϊάμι έχει επιπλέον ιστορική σημασία στη Formula 1. Στους τελευταίους δύο αγώνες του 1964 σε ΗΠΑ και Μεξικό αγωνίστηκε με τα χρώματα μπλε και λευκό της North American Racing Team, με την οποία είχε στενή σχέση. Ωστόσο δεν επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα για τον έκτο αγώνα του 2024.

GP Μαϊάμι
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari Press Office

Η πρώτη απόχρωση του μπλε στην SF-24 είναι το Azzuro La Plata, την οποία προτιμούσε ως χρώμα της αγωνιστικής του στολής όταν οδηγούσε για τη Ferrari και κατακτούσε τίτλους o Τζουσέπε Φαρίνα. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί από τους Τζον Σέρτις και Νίκι Λάουντα.

Η δεύτερη απόχρωση είναι το Azzuro Dino, η οποία είναι λίγο πιο σκούρα από την πρώτη. Αυτό ήταν το τελευταίο χρώμα στολών οδηγών της Ferrari πριν εδραιωθεί το παραδοσιακό κόκκινο. Οι τελευταίοι που το φόρεσαν ήταν οι Αρτούρο Μερτζάριο και Κλέι Ρεγκατσόνι.

GP Μαϊάμι
Φωτογραφία: Scuderia Ferrari Press Office

Οι δύο αυτοί χρωματισμοί δεν θα αντικαταστήσουν το κόκκινο στην SF-24 αλλά τις λευκές και κίτρινες γραμμές που βρίσκονται κατά μήκος του μονοθεσίου. Επιπλέον έχουν βαφτεί η εμπρός και η πίσω αεροτομή, ενώ είναι εμφανή τα λογότυπα του νέου της χορηγού HP.

Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Φρεντ Βασέρ, δήλωσε: «Θα γιορτάσουμε την κληρονομιά μας μέσα από έναν ξεχωριστό χρωματισμό, ανακαλύπτοντας ξανά δύο χρώματα που είναι μέρος της ιστορίας μας. Θα είναι επίσης ένας πολύ ιδιαίτερος αγώνας καθώς χαιρόμαστε που καλωσορίζουμε την άφιξη του νέου μας συνεργάτη, την HP».

Η Ferrari οδεύει στο Grand Prix Μαϊάμι έχοντας ήδη μία νίκη στη φετινή σεζόν. Θα καταφέρει να τις κάνει δύο στη Φλόριντα των ΗΠΑ;

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!