F1: Ο Σαντσέζ γύρισε στα «πάτρια εδάφη» και ανακοινώθηκε από την Alpine

F1: Ο Σαντσέζ γύρισε στα «πάτρια εδάφη» και ανακοινώθηκε από την Alpine
Ο Νταβίντ Σάντσεζ επιστρέφει στην Alpine, αναλαμβάνοντας ρόλο κλειδί μετά την πρόωρη αποχώρησή του από τη McLaren.

Ο πρώην μηχανικός της Ferrari, Νταβίντ Σαντσέζ, έχει πλέον ενταχθεί στην ομάδα Formula 1 της Alpine ως εκτελεστικός τεχνικός διευθυντής, ακολουθώντας την αποχώρησή του από τη McLaren μετά από μόλις τρεις μήνες στο ρόλο του. Ο Σαντσέζ θα αναφέρεται απευθείας στον επικεφαλής της ομάδας, Μπρούνο Φαμίν, και θα επιβλέπει τη νέα τριπλή τεχνική δομή που υλοποιήθηκε στην ομάδα του Enstone. Αυτό σημαίνει ότι οι τεχνικοί διευθυντές κάθε τομέα: Σιάρον Πίλμπιμ των επιδόσεων, Τζο Μπέρνελ της μηχανολογίας και Ντέιβιντ Γουίτερ της αεροδυναμικής, θα υποβάλλουν τις αναφορές τους στον Σαντσέζ.

Ο Σαντσέζ αποχώρησε τον ρόλο του στη McLaren μόλις πριν από ένα μήνα, έχοντας ενταχθεί στην ομάδα του Woking τον Ιανουάριο, αφού διαπίστωσε ότι ο ρόλος που του είχε ανατεθεί είχε αλλάξει κατά τη διάρκεια σχεδόν ενός έτους αναμονής. Η McLaren συμφώνησε να τον απελευθερώσει τον Γάλλο ώστε να μπορέσει να βρει έναν πιο ανώτερο ρόλο, οδηγώντας την Alpine να εξασφαλίσει την υπογραφή του για να βοηθήσει στην ανάκαμψή της.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζω τον Νταβίντ πίσω στο Enstone, όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 2005. Αυτή είναι μια κρίσιμη περίοδος για να διασφαλίσουμε ότι βελτιστοποιούμε όλα όσα κάνουμε ως ομάδα και επικεντρωνόμαστε στις σωστές περιοχές απόδοσης. Είναι σαφές ότι η απόδοση του αυτοκινήτου και η πορεία ανάπτυξης δεν έχουν προχωρήσει με επαρκή ρυθμό σε σχέση με τις φιλοδοξίες μας ως ομάδα. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον Δαβίδ και να δουλέψουμε σκληρά μαζί για να επιτύχουμε την απόλυτη επιτυχία», είπε ο Φαμίν.

Ο Σαντσέζ πρόσθεσε: «Είμαι ενθουσιασμένος με αυτή την πρόκληση στην Alpine. Ανυπομονώ να εργαστώ και πάλι στο Enstone, τον τόπο όπου ξεκίνησα την καριέρα μου στη Formula 1. Αυτή η ομάδα πάντα είχε φανταστικούς ανθρώπους και είναι σαφές ότι υπάρχει πολύ δυναμικό για να ξεκλειδωθεί. Έχουμε μια μεγάλη αποστολή μπροστά για να βελτιώσουμε την απόδοση στην πίστα και είναι αυτού του είδους η πρόκληση που με κινητοποιεί. Είμαι πανέτοιμος να ξεκινήσω και ανυπομονώ να συνεργαστώ ξανά με τις τεχνικές ομάδες του Enstone-Viry με τον μοναδικό στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες για αυτή την μεγάλη ομάδα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!