F1 - Η Williams στο «παιχνίδι» απόκτησης του Νιούι

F1 - Η Williams στο «παιχνίδι» απόκτησης του Νιούι
Η βρετανική ομάδα θέλει να… κλέψει τον διάσημο τεχνικό μέσα από τα χέρια της Scuderia Ferrari και να τον φέρει πίσω στο εργοστάσιο του Γκρόουβ.

Το μέλλον του Άντριαν Νιούι στη Formula 1 είναι άγνωστο το πότε θα ξεκαθαρίσει. O 65χρονος τεχνικός αποχώρησε επίσημα από τη Red Bull Racing, όχι όμως από τη Red Bull Technologies, κάτι που θα κάνει το πρώτο τρίμηνο του 2025.

Τις τελευταίες ημέρες οι φήμες «οργιάζουν» πως ο Νιούι θα υπογράψει συμβόλαιο με τη Scuderia Ferrari για να δημιουργηθεί μία νέα «Dream Team» στη Formula 1. Μάλιστα, εάν πιστεύουμε τις φήμες που προέρχονται από την Ιταλία, ο Φρεντ Βασέρ πριν μεταβεί στο Μαϊάμι, ταξίδεψε στο Λονδίνο της Μ. Βρετανίας για να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Νιούι.

Σύμφωνα όμως με το racingnews365, η Ferrari δεν είναι μόνη στο παιχνίδι απόκτησης του διάσημου τεχνικού. Η Williams Racing ενδιαφέρεται έντονα για της υπηρεσίες του Βρετανού και θέλει να τον κάνει δικό της. Μάλιστα, όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα, ο επικεφαλής της ομάδας του Γκρόουβ, Τζέιμς Βόουλς, συναντήθηκε με τον Νιούι για να τον πείσει να υπογράψει συμβόλαιο με τη Williams.

O Νιούι έχει εργαστεί για τη Williams στο παρελθόν. Έγινε μέλος της το 1991 κι έμεινε εκεί μέχρι το 1997. Στο διάστημα αυτό κατέκτησε 4 πρωταθλήματα οδηγών και 5 κατασκευαστών. Η πιθανή επιστροφή του μοιάζει με σενάριο βγαλμένο από παραμύθι.

Στην περίπτωση που η Williams καταφέρει να εντάξει στο δυναμικό της τον Άντριαν Νιούι, τότε θα αποδείξει σε όλους πως στόχος της είναι να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Ο αντίκτυπος που ενδεχομένως να έχει ο Βρετανός στην ομάδα του Γκρόουβ θα ήταν μεγάλος, ειδικά αν αναλογιστούμε πως το 2026 αλλάζουν σημαντικά οι τεχνικοί κανονισμοί.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!