F1 - Φερστάπεν: «Ένιωσα απαίσια, με κάποιον τρόπο βγήκα πρώτος»

F1 - Φερστάπεν: «Ένιωσα απαίσια, με κάποιον τρόπο βγήκα πρώτος»
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν έκπληκτος με το γεγονός πως κατάφερε να επικρατήσει στο Sprint Qualifying της Formula 1 στο Μαϊάμι.

Ακόμα μία επίσημη διαδικασία, ακόμα μία πρωτιά για τον Μαξ Φερστάπεν στη Formula 1. O Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing επικράτησε στις Κατατακτήριες Σπριντ στο Μαϊάμι και αύριο θα εκκινήσει τον Αγώνα Σπριντ των 19 γύρων από θέση ισχύος.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο 26χρονος έμοιαζε να μην έχει την ταχύτητα να συναγωνιστεί για τις πρώτες θέσεις. Όλα άλλαξαν στο SQ3 και στη μοναδική του προσπάθεια κατάφερε να πάρει την 1η θέση, ένα αποτέλεσμα που παραδέχθηκε μετά πως δεν περίμενε.

«Για να είμαι ειλικρινής ένιωσα απαίσια αλλά δεν ξέρω τι έγινε. Μάλλον στο SQ3 ήταν δύσκολο να προετοιμάσουμε τα ελαστικά. Στο SQ2 δεν ένιωσα καλά με το μονοθέσιο και στο SQ3 είχα παρόμοια αίσθηση. Δεν βελτίωσα πολύ με τη μαλακή γόμα αλλά με κάποιο τρόπο είμαι πρώτος. Θα δεχθώ μετά χαράς αυτή τη θέση. Δεν απόλαυσα την οδήγηση σήμερα για κάποιον λόγο. Στις ελεύθερες δοκιμές ένιωσα πολύ καλά και είχα αυτοπεποίθηση αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές δεν είχα την ίδια αίσθηση», είπε στη Ναόμι Σιφ μετά το τέλος του Sprint Qualifying.

Επιπλέον ο Φερστάπεν ρωτήθηκε για το λόγο που οι διαφορές είναι πολύ μικρές στο Μαϊάμι συγκριτικά με άλλες πίστες. Ο Ολλανδός δεν είχε ξεκάθαρη απάντηση.

«Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο μικρές οι διαφορές. Μπορεί να οφείλεται στη χάραξη της πίστας. Μετά τις ελεύθερες δοκιμές πίστευα πως θα παλέψω για την sprint pole. Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δεν πίστευα πως θα είμαι στην pole αλλά με κάποιον τρόπο τα καταφέραμε να είμαστε στην πρώτη θέση. Δεν ξέρω τι έγινε με τα άλλα μονοθέσια στον τελευταίο γύρο», πρόσθεσε.

Ο Φερστάπεν δεν σημείωσε τον ταχύτερο γύρο στις Κατατακτήριες Σπριντ. Αυτός που το κατάφερε ήταν ο Λάντο Νόρις με τη μεσαία γόμα στο SQ2.

Ο Αγώνας Σπριντ είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 ώρα Ελλάδος. Συντονιστείτε στο Gazzetta από τις 18:40 για το LIVE του gMotion και της Ford ώστε να μην χάσετε λεπτό από τη δράση.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!