WRC - O Οζιέ χρίστηκε Ιππότης από τον Μακρόν (vid)

WRC - O Οζιέ χρίστηκε Ιππότης από τον Μακρόν (vid)
O οκτάκις πρωταθλητής του WRC έλαβε την ανώτατη τιμή για Γάλλο πολίτη.

Στο Παλάτι των Ηλυσίων βρέθηκε πριν λίγες ημέρες ο Σεμπαστιάν Οζιέ, προκειμένου να χριστεί Ιππότης του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής από τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας απένειμε στον οκτάκις πρωταθλητή του WRC την ανώτατη διάκριση που απονέμεται είτε σε στρατιωτικό είτε σε πολίτη, για τις υπηρεσίες του στη χώρα.

«Αν και σε τόσο μικρή ηλικία, μπορούμε να πούμε ότι είσαι ένας θρύλος του σπορ, ότι ενέπνευσες τόσους νεότερους να ακολουθήσουν τα βήματά σου και ότι είσαι ένας από τους λίγους που μπορούν να ισχυριστούν ότι έφεραν τα χρώμα της Γαλλίας στην κορυφή», δήλωσε ο Μακρόν, απευθυνόμενος στον Οζιέ κατά την τελετή. «Στην πραγματικότητά, αγαπητέ Σεμπαστιάν, πέρα από άσος στο τιμόνι, έχεις ό,τι χρειάζεται για να εμπνεύσεις τους νέους μας: αριστεία, γενναιότητα, ευαισθησία, το πνεύμα ισότητας και ευγενούς άμιλλας».

Οζιέ στο Gazzetta: «Προτιμώ να βλέπω τον γιο μου να μεγαλώνει από έναν ακόμα τίτλο»

Από την πλευρά του, ο Οζιέ σχολίασε: «Ήταν μία μοναδική στιγμή, μία συνάντηση με τον Πρόεδρο που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη μου. Αλλά και μία ευκαιρία να κοιτάξω πίσω στη διάρκεια της πορείας μου και να ευχαριστήσω όσους με στήριξαν στην καριέρα μου».

Photo Credits: Ogier/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!