F1 - O Φερστάπεν «κλείνει» την πόρτα στη Mercedes: «Ούτε με 250 εκατ. ευρώ δεν θα ήθελα να ήμουν πέμπτος»

F1 - O Φερστάπεν «κλείνει» την πόρτα στη Mercedes: «Ούτε με 250 εκατ. ευρώ δεν θα ήθελα να ήμουν πέμπτος»
Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 έστειλε μήνυμα σε όσους ονειρεύονται να τον κάνουν... δικό τους.

Η φημολογία πως ο Μαξ Φερστάπεν εξετάζει όλα τα δεδομένα για το μέλλον στη Formula 1 του συνεχίζεται δίχως διακοπή. Οι εσωτερικές εξελίξεις στη Red Bull Racing όπως η «Υπόθεση Χόρνερ» και η πρόσφατη αποχώρηση του Άντριαν Νιούι έχουν δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά σχετικά με το τι θα πράξει ο Ολλανδός.

Ο Τότο Βολφ της Mercedes-AMG έχει εκφράσει το θαυμασμό του σχετικά με τον Φερστάπεν και δεν έχει κρύψει το γεγονός πως θα τον ήθελε στα «ασημί βέλη». Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση του Grand Prix Μαϊάμι κυκλοφόρησε η φήμη πως η Mercedes προσέφερε στον παγκόσμιο πρωταθλητή συμβόλαιο με απολαβές 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρωταθλητής την τελευταία τριετία και πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος ρωτήθηκε στο πλαίσιο του αγώνα στο Μαϊάμι αν έχει πρόταση από τη Mercedes και αν θεωρεί δελεαστικό το ποσό των 150 εκατ. ευρώ.

«Το μέλλον μου είναι στη Red Bull αυτή τη στιγμή. Ας πούμε υποθετικά, πως μου προσφέρουν ένα συμβόλαιο 150 εκατομμυρίων ευρώ. Το ποσό αυτό δεν θα είναι ο παράγοντας ο οποίος θα με κάνει να αλλάξω ομάδα. Ακόμα και 250 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι αρκετά. Είμαι χαρούμενος με τα χρήματα που παίρνω και μεγαλύτερη σημασία έχει η απόδοση στην πίστα. Αν μάχομαι στον αγώνα για την 5η ή την 6η θέση τότε γκρινιάζω πολύ. Πάντα για εμένα παίζει κύριο ρόλο η απόδοση, όλοι το γνωρίζουν αυτό. Το γνωρίζει επίσης και ο Βολφ», είπε.

Επιπλέον ο Φερστάπεν ρωτήθηκε και για το τι περιμένει στο μέλλον. Ο Ολλανδός αναγνώρισε πως δεν μπορεί να κάνει προβλέψεις.

«Όλοι πρέπει πάντοτε να είναι αισιόδοξοι για το μέλλον. Αυτή τη στιγμή μπορώ να πω ότι θέλω να μείνω στη Red Bull διότι πιστεύω στο πρότζεκτ της ομάδας. Όμως στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και στη ζωή γενικότερα δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Ποιος ξέρει άραγε τι θα γίνει για παράδειγμα το 2026; Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι να πω την αλήθεια. Θέλω να τα πάω καλά φέτος και του χρόνου και έχω μια πολύ καλή ευκαιρία να το κάνω. Οπότε μπορώ να πω πως το 2026 είναι ακόμα μακριά».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!