F1 - Το Grand Prix Μαϊάμι έπαθε... Μύκονο: Ρολό αστακού στα 280 δολάρια

F1 - Το Grand Prix Μαϊάμι έπαθε... Μύκονο: Ρολό αστακού στα 280 δολάρια
Από τις πανάκριβες θέσεις στα ποτήρια των κοκτέιλ, το GP Μαϊάμι ξεδιπλώνει το κόκκινο χαλί για τις τσέπες των -πολύ- πλούσιων.

Καλωσορίσατε στο Grand Prix Μαϊάμι, όπου οι ταχύτητες είναι υψηλές και οι τιμές ακόμη υψηλότερες! Σας αρέσει ο αστακός; Ελπίζουμε να σας αρέσουν και τα 280 δολάρια (260 ευρώ) για ένα ρολό αστακού, γιατί εδώ, ακόμα και οι καραβίδες φορούν γραβάτα...

Miami
Φωτογραφία: Ryan Ellis/X

Σε μια εποχή όπου η πολυτέλεια συναντά την υπερβολή, το Grand Prix του Μαϊάμι φαίνεται να έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά - σχεδόν όσο ψηλά είναι και οι τιμές των ποτών του. Ένα κοκτέιλ στη Μύκονο μπορεί να κοστίζει 30 ευρώ, αλλά ένα ποτό στο Μαϊάμι θα σας αφήσει να αναρωτιέστε αν ο μπάρμαν έβαλε και... χρυσόσκονη στο ποτήρι σας.

Ποιος ξέρει; Ίσως και να έβαλε, αφού οι φιάλες ουίσκι κυμαίνονται από 560 δολάρια (520 ευρώ) μέχρι και -κρατηθείτε- 2.500 δολάρια (2.320 ευρώ). Είναι αυτός ο ορισμός του «ποτού με θέα»; Μπορεί να βλέπετε την πίστα, αλλά με τέτοιες τιμές, καλύτερα να βλέπετε και την τράπεζά σας...

Miami
Φωτογραφία: Ryan Ellis/X

Και αν νομίζετε ότι αυτές οι τιμές είναι απλά μέρος της «εμπειρίας», τότε μάλλον έχετε δίκιο. Στο τέλος της ημέρας, είτε στο Μαϊάμι είτε στη Μύκονο, πληρώνετε όχι μόνο για τη γεύση αλλά και για το στιλ.

Σε μια εποχή που η απληστία καλπάζει, το Grand Prix Μαϊάμι φαίνεται να έχει υιοθετήσει την πολιτική «ο ουρανός είναι το όριο» για τις τιμές του, παρουσιάζοντας μενού που φλερτάρουν με τα όρια του παράλογου, σε μια επίδειξη άκρατης χλιδής που προσβάλλει κάθε έννοια -οικονομικής ή άλλης- λογικής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!