F1, Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν πήρε την pole και συνέχισε το απόλυτο σερί

F1, Μαϊάμι: Ο Φερστάπεν πήρε την pole και συνέχισε το απόλυτο σερί
Ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull συνεχίζουν να κυριαρχούν φέτος στις κατατακτήριες, έχοντας κατακτήσει όλες τις pole position.

Οι κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Μαϊάμι μπορεί να ξεκίνησαν με κάποια ερωτηματικά αλλά στο τέλος ο Μαξ Φερστάπεν και η Red Bull Racing έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους και εξασφάλισαν την pole position, κάνοντας το έξι στα έξι φέτος. Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari πήρε τη δεύτερη θέση και θα βρίσκεται την Κυριακή στην πρώτη σειρά ενώ ο Κάρλος Σάινθ με την άλλη SF-24 ήταν τρίτος.

Q1

Οι κατατακτήριες δοκιμές στο Μαϊάμι ξεκίνησαν με πολύ καλό καιρό και τις ομάδες πανέτοιμες για την πρόκληση, αφού με τους νέους κανονισμούς είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ρυθμίσεις στα μονοθέσια και να εφαρμόσουν όσα έμαθαν μέχρι εκείνο το σημείο σε Sprint Qualifying και σε Αγώνα Σπριντ.

Οι κορυφαίοι συνδυασμοί έκαναν την πρώτη τους γρήγορη προσπάθεια με χρησιμοποιημένα σετ μαλακών ελαστικών, όπως το δίδυμο της Ferrari, που βρέθηκε αρχικά στις δύο πρώτες θέσεις, με τον Σάινθ λίγα χιλιοστά μπροστά από τον Λεκλέρ. Ο Ισπανός έμεινε μόνο για λίγο στην πρώτη θέση γιατί εκεί ανέβηκε με την πρώτη του γρήγορη προσπάθεια ο Μαξ Φερστάπεν.

Όταν όλοι έβαλαν φρέσκα ελαστικά, οι χρόνοι φυσικά έπεσαν και οι θέσεις άλλαξαν αρκετά, εκτός από την πρώτη, στην οποία έμεινε ο Φερστάπεν. Η μάχη δόθηκε για την αποφυγή των πέντε τελευταίων θέσεων και εκεί είχαμε την πρώτη έκπληξη, καθώς ο «ήρωας» του Σπριντ, ο Ντάνιελ Ρικάρντο, έμεινε στη 18η θέση. Μαζί με τον Αυστραλό της RB αποκλείστηκαν οι Μπότας, Σάρτζεντ, Μάγκνουσεν και Ζου. Οριακά πέρασε ο Αλόνσο στη 15η θέση.

Q2

Στο ξεκίνημα του δεύτερου σκέλους είδαμε ένα γνώριμο σκηνικό, όπου κανείς δεν έκανε την πρώτη κίνηση να βγει από το γκαράζ. Αφού πέρασαν τα πρώτα λεπτά, η πίστα γέμισε με μονοθέσια, που έκαναν ουρά στην έξοδο του pit lane για να βγουν σε αυτήν. Σε αυτές τις πρώτες προσπάθειες, ο Σαρλ Λεκλέρ με φρέσκα ελαστικά στη Ferrari του σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, μπροστά από τις δύο McLaren.

Οι οδηγοί έκαναν και δεύτερη γρήγορη προσπάθεια με σκοπό να βελτιώσουν τους χρόνους τους και είτε να εδραιώσουν είτε να διεκδικήσουν μία θέση στην τελική 10άδα. Όντως υπήρξαν πολλές βελτιώσεις, κανείς όμως δεν κατάφερε να περάσει τον Λεκλέρ, που ολοκλήρωσε το 2ο σκέλος στην κορυφή. Οι πέντε οδηγοί που αποκλείστηκαν από τη συνέχεια ήταν οι Στρολ, Γκασλί. Οκόν, Άλμπον και Αλόνσο.

Q3

Στο ξεκίνημα του τρίτου και αποφασιστικού σκέλους των κατατακτήριων, τα περισσότερα βλέμματα τράβηξε η McLaren του Λάντο Νόρις, γιατί σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους είχε τα μεσαία (κίτρινα) ελαστικά της Pirelli αντί για τα μαλακά. Ήταν όμως ο Μαξ Φερστάπεν εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη προσπάθεια, μπροστά από τις δύο Ferrari των Λεκλέρ και Σάινθ και με τους Πιάστρι, Πέρεζ, Νόρις, Ράσελ και Χάμιλτον να ακολουθούν.

Οι οδηγοί επέστρεψαν στα γκαράζ τους για να να βάλουν φρέσκα ελαστικά και να ξαναβγούν στην πίστα για μία ακόμα γρήγορη προσπάθεια, με στόχο να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Αυτήν τη φορά ο Νόρις είχε μαλακά ελαστικά και οι δύο Mercedes είχαν φορέσει τα μεσαία.

Η βελτίωση δεν ήρθε για τους περισσότερους και αυτό σήμαινε ότι ο Μαξ Φερστάπεν εξασφάλισε άλλη μία pole position, την έκτη φετινή του σε έξι αγώνες. Όπως έγινε και στο Σπριντ, δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ που ήταν δεύτερος. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν τρίτος και ο Σέρχιο Πέρεζ ήταν τέταρτος. Ακολούθησαν οι Νόρις, Πιάστρι Ράσελ, Χάμιλτον, Χούλκενμπεργκ και Τσουνόντα.

Ο αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 11:00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

QP

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!