F1 - Μαϊάμι: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix

F1 - Μαϊάμι: Αυτό είναι το τελικό grid του Grand Prix
Δείτε πώς θα παραταχθούν οι μονομάχοι της Formula 1 στο πεδίο μάχης του Μαϊάμι για το έκτο Grand Prix της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

Λίγες στιγμές απέμειναν για την εκκίνηση του Grand Prix Μαϊάμι. Ο έκτος αγώνας της φετινής χρονιάς της Formula 1 αναμένεται με αγωνία και οι κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου μας έδωσαν μια ιδέα του τι να περιμένουμε σήμερα. Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά στο Μαϊάμι και δεν αποκλείεται ο καιρός και οι συνθήκες πίστας να παίξουν καθοριστικό ρόλο.

Από θέση ισχύος θα εκκινήσει για μία ακόμη φορά ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός πήρε την έκτη συνεχόμενη pole position του στο 2024, η οποία μάλιστα ήταν η 101η στην ιστορία της Red Bull Racing. Δίπλα του θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν ο Μονεγάσκος μπορέσει να επιτεθεί στην πρώτη στροφή.

Από την 3η θέση θα εκκινήσει ο Κάρλος Σάινθ με τη δεύτερη SF-24 και μένει να δούμε αν η Ferrari μπορεί να κοντράρει στα ίσα την RBR. Τέταρτος θα είναι ο Σέρχιο Πέρεζ, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό να παλέψει για την pole position.

Οι Λάντο Νόρις και Όσκαρ Πιάστρι συνθέτουν μια «πορτοκαλί» τρίτη σειρά της εκκίνησης για λογαριασμό της McLaren Racing, με τη βρετανική ομάδα να ψάχνει κάτι καλύτερο στον αγώνα. Στην τέταρτη σειρά συναντάμε τις δύο Mercedes W15 των Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον ενώ τη 10άδα συμπληρώνουν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ με Haas και Γιούκι Τσουνόντα με RB.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνει σήμερα η Aston Martin. H βρετανική ομάδα είχε τη χειρότερη εμφάνισή της σε κατατακτήριες δοκιμές εφέτος, με τον Λανς Στρολ να εκκινεί 11ος και τον Φερνάντο Αλόνσο μόλις στη 15ος.

Grid

Το Grand Prix Μαϊάμι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 22:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!