F1 - Μαϊάμι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix Μαϊάμι

F1 - Μαϊάμι: Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix Μαϊάμι
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη του Μαϊάμι; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο έκτος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Μαϊάμι. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 57 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται με αγωνία.

Από την κορυφή θα εκκινήσει ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. Ο Ολλανδός πήρε την έκτη pole position της χρονιάς και θέλει να φτάσει τις 5 νίκες στο 2024. Δίπλα του θα έχει τον Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, ο οποίος θέλει να επιτεθεί από την εκκίνηση στον παγκόσμιο πρωταθλητή. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε τι θα κάνουν οι οδηγοί της McLaren Racing από τις θέσεις 5 και 6 με την αναβαθμισμένη MCL38.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα των ελαστικών, οι οδηγοί των Red Bull Racing, Ferrari και McLaren έχουν τουλάχιστον από ένα φρέσκο σετ ελαστικών της μεσαίας και της σκληρής γόμας ελαστικών. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός πως οι οδηγοί της Mercedes δεν έχουν φρέσκο σετ ελαστικών της σκληρής γόμας, ενώ οι οδηγοί της Aston Martin έχουν μόνο φρέσκο σετ της μαλακής γόμας ελαστικών.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. Η ιταλική φίρμα προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 15 και 21. Η γόμα που προτείνει για το δεύτερο μισό του αγώνα είναι η σκληρή γόμα. Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι επίσης του ενός pit-stop. Για το πρώτο μέρος του αγώνα προτείνεται η χρήση σκληρής γόμας ελαστικών με την αλλαγή στη μεσαία γόμα ελαστικών να είναι μεταξύ των γύρων 35 με 41.

Η Pirelli προτείνει επίσης δύο ακόμη στρατηγικής. Αμφότερες περιλαμβάνουν τη χρήση της μαλακής και σκληρής γόμας ελαστικών με μία και μοναδική στάση στα pits.

στρατηγικές

Το Grand Prix Μαϊάμι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 23:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 22:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με την ανάλυση του Grand Prix Κίνας της Formula 1 και όλων των τελευταίων εξελίξεων από το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!