Audi Q6: To ηλεκτρικό SUV που έχει δύο θύρες για φόρτιση

Audi Q6: To ηλεκτρικό SUV που έχει δύο θύρες για φόρτιση

Audi Q6: To ηλεκτρικό SUV που έχει δύο θύρες για φόρτιση
To Q6 e-tron είναι το πρώτο ηλεκτρικό Audi που βασίζεται στην πλατφόρμα PPE του Ομίλου Volkswagen.

Τον Απρίλιο το gMotion by Gazzetta βρέθηκε στη Βιέννη για να γνωρίσει από κοντά το Audi Q6 e-tron. Δεν είναι ένα ακόμα ηλεκτρικό SUV, αλλά το πρώτο μοντέλο της Audi που κάνει χρήση της Premium Platform Electric (PPE). Κάτι που χαρίζει στο ηλεκτρικό SUV σημαντικά πλεονεκτήματα στους τομείς της άνεσης, της αυτονομίας, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας.

Κυρίως όμως στον τομέα της φόρτισης. Χάρη την αρχιτεκτονική των 800 volt, η φόρτιση της μπαταρίας γίνεται ακόμα πιο γρήγορα, σε ταχυφορτιστές DC έως 270 kW. Το Q6 e-tron έχει όμως δύο θύρες φόρτισης, μία πίσω αριστερά και μία πίσω δεξιά. Για ποιο λόγο;

Audi Q6 e-tron

Η αριστερή θύρα επιτρέπει την φόρτιση της μπαταρίας των 100 kWh σε ταχυφορτιστή DC με ισχύ έως 270 kW. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί μόλις 21 λεπτά, ενώ μέσα σε 10 λεπτά η αυτονομία αυξάνεται έως 255 χιλιόμετρα. Στην αριστερή θύρα είναι εφικτή και φόρτιση AC.

Μία επιπλέον θύρα AC έχει τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά του αμαξώματος, για φόρτιση με ταχύτητα 11 kW. Αργότερα θα δίνεται η δυνατότητα φόρτισης AC σε ταχύτητες έως 22 kW. Μάλιστα οι θύρες φόρτισης ανοίγουν είτε ηλεκτρικά μέσω του συστήματος πολυμέσων είτε χειροκίνητα.

Δείτε στο ακόλουθο βίντεο τον ηθοποιό Κρις Έβανς να φορτίζει το Audi Q6 e-tron

Photo Credits: Audi AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!