Ράλλυ Ντακάρ: Τίτλο με 5ο διαφορετικό κατασκευαστή θα διεκδικήσει ο Σάινθ (vid)

Ράλλυ Ντακάρ: Τίτλο με 5ο διαφορετικό κατασκευαστή θα διεκδικήσει ο Σάινθ (vid)

Ράλλυ Ντακάρ: Τίτλο με 5ο διαφορετικό κατασκευαστή θα διεκδικήσει ο Σάινθ (vid)
O 62χρονος Ισπανός δεν είναι διατεθειμένος να αποσυρθεί και έχει βάλει στόχο μία ακόμα νίκη στο σπουδαιότερο αγώνα εκτός δρόμου.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Κάρλος Σάινθ πανηγύρισε στη Σαουδική Αραβία την τέταρτη νίκη του στο Ράλλυ Ντακάρ, οδηγώντας για την Audi. Σε ηλικία 61 ετών και 9 μήνων έγινε ο γηραιότερος νικητής του σπουδαίου εκτός δρόμου αγώνα.

Ο Ισπανός ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος και το 2025 στο Ράλλυ Ντακάρ. Θα οδηγήσει για λογαριασμό της Ford Performance το Raptor, διεκδικώντας έναν πέμπτο τίτλο με πέμπτο διαφορετικό κατασκευαστή. Ο Σάινθ – πατέρας του οδηγού της Scuderia Ferrari στη Formula 1 – έχει επικρατήσει στο Ντακάρ με τη Volkswagen το 2010, με την Peugeot το 2018, με την ΜΙΝΙ το 2020 και με την Audi το 2024!

Οδηγός της Ford θα είναι και το 2025 ο Νάνι Ρόμα, ο οποίος έχει νικήσει στο Ράλλυ Ντακάρ τόσο στις μοτοσικλέτες όσο και στα αυτοκίνητα. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν ακόμα δύο οδηγοί της Ford. Ήδη έχουν αρχίσει οι δοκιμές με το Raptor του 2025.

«Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με αυτό το νέο project για το Ράλι Ντακάρ και που θα δουλέψω ξανά με τη Ford για τέταρτη φορά. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην M-Sport και στον Malcom που γνωρίζω πολύ καλά, είναι πραγματικά υπέροχο. Η ιστορία μου με τη Ford ξεκινά πίσω στο 1987. Νομίζω ότι ήμουν ο πρώτος οδηγός του Malcolm, ο πρώτος εργοστασιακός οδηγός του, και είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που οδηγώ το Raptor. Αντιμετωπίζω αυτή τη μεγάλη πρόκληση έχοντας πολλούς στόχους. Ένας από αυτούς είναι να βοηθήσω τη Ford να κερδίσει το Ράλι Ντακάρ», δήλωσε ο Σάινθ που έχει επίσης κατακτήσει δύο τίτλους στο WRC (1990, 1992).

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω τον Νάνι πίσω στην ομάδα μετά από μια εξαιρετική πορεία φέτος στο Ράλι Ντακάρ με το Ranger T1+. Η εμπειρία αλλά και οι γνώσεις του ήταν ανεκτίμητες για εμάς, και είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να μαθαίνουμε από αυτόν καθώς αυτό το συναρπαστικό πρόγραμμα προχωρά. Ο Κάρλος είναι ένας θρύλος των αγώνων και ένας από τους πιο επιτυχημένους οδηγούς σε όλες τις μορφές των αγώνων εκτός δρόμου. Η απόφασή του να επιστρέψει στην Ford και την M-Sport μετά από τόσα χρόνια αποτελεί μια τεράστια ώθηση για την ομάδα. Είναι υπέροχο που τον έχουμε πίσω στη μεγάλη οικογένεια της Ford, έτοιμο να αντιμετωπίσει την τεράστια πρόκληση του Ράλι Ντακάρ. Καθώς οι δοκιμές βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουμε τώρα μια μεγάλη ευκαιρία να μάθουμε από τους καλύτερους και να προωθήσουμε ακόμα περισσότερο την εξέλιξη του Ford Raptor», ανέφερε ο Μάθιου Ουίλσον, Διευθυντής της M-Sport και επικεφαλής της ομάδας της Ford στο Ράλλυ Ντακάρ.

«Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τεράστιο project με την Ford, μια εμβληματική μάρκα στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Σε συνδυασμό με μια ομάδα με την ιστορία και την κληρονομιά της M-Sport, το να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς νέο είναι παραπάνω από συναρπαστικό. Το επόμενο Ντακάρ δεν είναι μακριά, οπότε τώρα είναι ώρα να δουλέψουμε σκληρά. Τόσο εγώ όσο και ο συνοδηγός μου είμαστε χαρούμενοι που έχουμε γύρω μας εξαιρετικά αφοσιωμένους και ταλαντούχους μηχανικούς, αλλά και μια μεγάλη ομάδα – θα ξυπνάμε το πρωί κάθε μέρα και θα κάνουμε αυτό που αγαπάμε με ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος. Αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα!», είπε ο Νάνι Ρόμα.

Ford

Photo Credits: Ford

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!