SWM Motorcycles: Ολοκληρωμένες λύσεις για κατόχους διπλώματος Α1 (vid)

SWM Motorcycles: Ολοκληρωμένες λύσεις για κατόχους διπλώματος Α1 (vid)
Υπάρχουν κάποια εργοστάσια με όχι τόσο γνωστό όνομα, αλλά με υπόβαθρο που μιλάει στην ψυχή των ψαγμένων φίλων της μοτοσικλέτας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ιταλική SWM Motorcycles.

Αξίζει να ανατρέξουμε στο παρελθόν για να συνειδητοποιήσουμε την τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία που έχει συλλέξει η ιταλική φίρμα στο πέρασμα του χρόνου. Το εργοστάσιο πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά κάθε σταθμός της ιστορίας του είναι συνδεδεμένος με εντυπωσιακές αλλαγές και δυναμικές επανεκκινήσεις. Οι ρίζες του φτάνουν στους εκτός δρόμου αγώνες που μεσουρανούσαν στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

SWM
Φωτογραφίες: SWM

SWM Who is Who

Πριν από περίπου 50 χρόνια δύο Ιταλοί αναβάτες enduro αποφάσισαν να κατασκευάσουν τη δική τους μοτοσυκλέτα. Οι Piero Sironi και Fausto Vergani, με έδρα τη Rivolta d’ Adda κοντά στο Μιλάνο, πρωτο-έβγαλαν στην παραγωγή τρία μοντέλα με δίχρονους κινητήρες 50, 100 και 125cc, που προερχόντουσαν από τη γερμανική Sachs. Mέλημά τους ήταν η παραγωγή μοντέλων Trial, Enduro και Motocross, με την εταιρεία να ονομάζεται SWM από τα αρχικά των λέξεων “Speedy Working Machines”! Το 1977, η μικρή σε μεγέθη SWM προχώρησε στη χρήση κινητήρων με περιστροφική βαλβίδα της αυστριακής Rotax και το 1981 πανηγύρισε το μοναδικό -μέχρι σήμερα- παγκόσμιο τίτλο της (στο Trial). To 1984 το εργοστάσιο έκλεισε για ξεκάθαρα οικονομικούς λόγους, τα μοντέλα της δεν έγιναν ποτέ best sellers, πλην όμως όλοι οι παλιοί έχουν να θυμούνται το πολύ γκάζι, ίσως το περισσότερο της εποχής, αλλά και τα ιδιαίτερα στιβαρά πλαίσια.

SWM
Φωτογραφίες: SWM

Νέο ξεκίνημα

Η SWM Motorcycles του σήμερα είναι παιδί της κινεζικής εταιρείας Daxing Gong, ιδιοκτήτριας του κολοσιαίου Shineray Group, που δραστηριοποιείται στο χώρο των μηχανοκίνητων δικύκλων, αυτοκινήτων, ηλεκτρικών γεννητριών και βιομηχανικών μηχανημάτων. Η εν λόγω κινεζική εταιρεία προχώρησε το 2015 στην εξαγορά των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων BMW/Husqvarna στο Varese της Ιταλίας και αμέσως μετά φρόντισε να προσλάβει σαν τεχνικό διευθυντή τον ιταλό γκουρού Ampelio Macchi, που έχει αφήσει την υπογραφή του στην ιστορία των Cagiva, Husqvarna και Aprilia έχοντας περισσότερους από 50 παγκόσμιους τίτλους στο βιογραφικό του. Με σταθερά βήματα εμπλουτίζει τη γκάμα της, που στις μέρες μας περιλαμβάνει μοντέλα Enduro, MX, Trial, Supermoto, Street, Classic και Scrambler, με τετράχρονους τγρόψυκτους κινητήρες 125 έως 600cc.

SWM
Φωτογραφίες: SWM

Η SWM έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα το 2017. Την εισαγωγή των μοντέλων της είχε αναλάβει η Hellinmoto, η εταιρία που έγινε ευρύτατα γνωστή για τον επαγγελματισμό της αλλά και τη δημιουργική της προσέγγιση στην προώθηση της μοτοσυκλέτας στη χώρα μας. Η εταιρία είχε κάνει τη δυναμική της είσοδο στο χώρο το μακρινό 1990, ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος των Aprilia, Cagiva, Husqvarna, MV Agusta, Ducati και KTM!. Με τη νέα επωνυμία K-Motors SEE A.E. πλέον, η εταιρία συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στο χώρο, διατηρώντας την αρχική της φιλοσοφία και εστιάζοντας στην παροχή υπηρεσιών για κάθε επιπέδου και εμπειρίας αναβάτες. Πυλώνας των δραστηριοτήτων της είναι η προσέγγιση του ευρύτατου και εξαιρετικά δυναμικού κοινού που αναζητά ένα αξιόπιστο δίκυκλο για της καθημερινές του μετακινήσεις. Με αυτό το γνώμονα, η εταιρία έχει αναπτύξει τη σχέση της με την SWM, διακρίνοντας την εξαιρετική προοπτική που δίνουν τα ποιοτικά μοντέλα της.
Σήμερα, η SWM κατασκευάζει μοτοσυκλέτες 125, 300 και 500 κ.εκ. χρησιμοποιώντας υγρόψυκτους μονοκύλινδρους, τετράχρονους κινητήρες με ηλεκτρονικό ψεκασμό, μίζα, 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Οι κινητήρες των βασικών μοντέλων του εργοστασίου έχουν εξελιχθεί από τη Husqvarna, οπότε είναι δεδομένη η κορυφαία απόδοσή τους. Στις δραστηριότητες του εργοστασίου κεντρική θέση έχει η δημιουργία προσιτών μοντέλων με κινητήρα 125 κ.εκ., τα οποία μπορούν να οδηγήσουν οι κάτοχοι άδειας οδήγησης αυτοκινήτου.

Μοντέλα Α1

Η γκάμα των 125 κ.εκ. περιλαμβάνει 6 μοντέλα με διαφορετικό προσανατολισμό, τα οποία μοιράζονται τον ίδιο κινητήρα και την ιταλική φινέτσα του εργοστασίου. Στη βάση της πυραμίδας βρίσκεται το Ace Of Spades 125, που διατίθεται στην πολύ δελεαστική τιμή των 2.950€ και απευθύνεται σε λάτρεις της κλασικής γοητείας. Με επίπεδη σέλα, ογκώδες ρεζερβουάρ και ακτινωτούς τροχούς, υπόσχεται απολαυστικές βόλτες με άφθονο στυλ, άνεση και μεγάλη οικονομία. Στους φίλους των γυμνών μοτοσυκλετών, η SWM προσφέρει μια εξαιρετική επιλογή σε εντυπωσιακά προσιτή τιμή. Το Varez 125 διατίθεται στην τιμή των 3.290€ και ακολουθεί πιστά τη σχεδιαστική φιλοσοφία των μεγάλων naked. Δυναμικές γραμμές, στιβαρό χωροδικτύωμα σε ελεύθερη θέα, λιτή σχεδίαση και λεπτή σέλα δύο επιπέδων συνδυάζονται για να ενθουσιάσουν τους φίλους της γυμνής ομορφιάς.

SWM
Φωτογραφίες: SWM

Την on-off κατηγορία εκπροσωπεί το RS 125 R, που είναι διαθέσιμο στα 3.790€ και εντυπωσιάζει με την επιθετική του σχεδίαση και τις μεγάλες δυνατότητες για δυναμική οδήγηση πέρα από την άσφαλτο. Για τους φίλους των πλαγιολισθήσεων, η μοτοσυκλέτα διατίθεται και με τροχούς 17 ιντσών και supermoto γεωμετρία. Η τιμή του είναι μόλις 100€ υψηλότερη από το on-off μοντέλο και σαφώς θα φανεί εξαιρετικά δελεαστική στους νεαρούς ατίθασους αναβάτες. Στιβαρό, επιθετικό και με ογκώδη διπλής χρήσης ελαστικά και ακτινωτούς τροχούς, το Outlaw 125 φέρνει δυναμισμό στη μικρή κατηγορία και αποτελεί το μοντέλο επιλογής για όσους θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους όπου κι αν βρεθούν. H τιμή του είναι στα 2.990€. Στην κορυφή της γκάμας ξεχωρίζει το Hoku 125 με τον πλούσιο εξοπλισμό και το επιβλητικό στυλ που αντλεί έμπνευση από τα μεγάλα μοντέλα streetfighter. Κατακόκκινο χωροδικτύωμα σε ελεύθερη θέα, εξαιρετικό φινίρισμα, ψαλίδι και μαρσπιέ αλουμινίου, πιρούνι 41 χιλ. και μονό πίσω αμορτισέρ της Kayaba, δικάναλο ABS, κυματιστοί δίσκοι 300 και 220 χιλ. εμπρός και πίσω, τροχοί 17 ιντσών, φώτα LED, έγχρωμη οθόνη TFT 7 ιντσών με συνδεσιμότητα και ο κατάλογος του εξοπλισμού δεν έχει τελειωμό. Και όλα αυτά με μόλις 3.790€.

SWM
Φωτογραφίες: SWM

Στόχος επετεύχθη

Η SWM φέρνει το ιταλικό design στην κατηγορία των 125 κ.εκ. με μοντέλα που καλύπτουν σχεδόν όλες τις βασικές κατηγορίες και που στοχεύουν σε νεαρούς κυρίως αναβάτες που αναζητούν το ιδανικό μέσο εισαγωγής στο μαγικό κόσμο της μοτοσικλέτας. Απευθύνεται όμως και σε μεγαλύτερης ηλικίας αναβάτες που εκτιμούν την ποιότητα και το υπόβαθρο του εργοστασίου και αναζητούν μια εξαιρετικά αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση για την καθημερινή τους μετακίνηση.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Φωτογραφίες: SWM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!