Έχει και τα καλά της η κρίση…

Τη φορά αυτή, λοιπόν, είπα να πρωτοτυπήσω και να δω τα πράγματα με άλλη ματιά, ίσως πιο θετική, ίσως πιο ελπιδοφόρα. Ουδέν κακό αμιγές καλού έλεγαν οι αρχαίοι και είχαν απόλυτο δίκαιο. Τώρα θα μου πείτε, ποια είναι τα καλά και γιατί δεν τα βλέπουμε; Δεν τα βλέπουμε γιατί ακόμα είμαστε σε διαδικασία προσαρμογής με τα νέα δεδομένα.
Πρώτα από όλα επιχειρείται μια εξυγίανση σε όλους τους τομείς από τα κοινωνικά παράσιτα που εκκολάπτουν συνθήκες διαφθοράς, τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. H συνεχής αποκάλυψη, με μορφή χιονοστιβάδας θα έλεγα, καθώς και η έμπρακτη καταδίκη οικονομικών ατασθαλιών δίνει αίσθημα δικαίωσης στην κοινή γνώμη που αδημονεί να δει ποιος θα είναι ο επόμενος! Σύμφωνα με στοιχεία εθνικής έρευνας για τη διαφθορά στην Ελλάδα, που διενήργησε για έκτη συνεχή χρονιά η «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς «, το εκτιμώμενο συνολικό μέγεθος διαφθοράς για το 2012 μειώθηκε συγκριτικά με το προηγούμενο έτος. Εντάξει, τα ποσά της διαφθοράς μειώθηκαν, μειώθηκε όμως η ίδια η διαφθορά; Συγκαταλέγεται στην έρευνα αυτή η πολιτική, ή οι πολιτικοί και η τοπική αυτοδιοίκηση; Γιατί καθημερινά άλλα βλέπουμε!
Επίσης, μέσα στη γενικότερη ανασφάλεια ευνοούνται νέες μορφές συνεργασίας και κοινωνικοί συνεταιρισμοί. Τα άτομα κατανοούν ότι μόνος ο καθένας δε μπορεί να τα βγάλει πέρα με την αβεβαιότητα της επόμενης μέρας.
Διαβάστε όλο το άρθρο στο aixmi.gr