ξξ
20/12/2022

Στα 69 της τερμάτισε τον 117ο μαραθώνιο... στην Ανταρκτική και ενέπνευσε όλες τις γυναίκες

Πηνελόπη Γκιώνη

Τον 117ο μαραθώνιο στις επτά ηπείρους τερμάτισε η «γιαγιά» Κρις Χόμπσον, που έτρεξε στον Antarctic Ice Marathon με θερμοκρασία -50 βαθμούς. Όλα αυτά λίγο πριν κλείσει τα 70!

H γηραιότερη γυναίκα που ολοκλήρωσε (και που έτρεξε) τον μαραθώνιο στην Ανταρκτική έγινε η Κρις Χόμπσον που έκανε μία μεγάλη στροφή στη ζωή της, λίγο αφού συνταξιοδοτήθηκε.

Η 69χρονη δρομέας πια, ήταν διευθύντρια σε σχολείο και στα 60 της βγήκε στη σύνταξη. Τότε, αφού είχε πολύ περισσότερο ελεύθερο χρόνο από αυτό που είχε συνηθίσει όσα χρόνια εργαζόταν στα σχολεία, αποφάσισε να ξεκινήσει το τρέξιμο. Αυτό της έγινε συνήθεια και ξεκίνησε γρήγορα να τρέχει σε μεγάλους μαραθωνίους. Η αρχή έγινε με τον δημοφιλή μαραθώνιο του Λονδίνου, όταν και ερωτεύτηκε το τρέξιμο όπως έχει δηλώσει, και έπειτα ταξίδεψε στη Νέα Ζηλανδία να δει τον αδελφό της και με την ευκαιρία έτρεξε και εκεί έναν μαραθώνιο. Τότε ήρθε η σκέψη να μπορέσει να τρέξει μαραθωνίους και στις επτά ηπείρους. Για να ολοκληρώσει την πρόκληση των ηπείρων έχει τρέξει στο Μαρακές, στο Μπουένος Άιρες, στους καταρράκτες του Νιαγάρα, στο Τελ Αβίβ και στη Σιγκαπούρη.

Η ηλικία της δεν στάθηκε εμπόδιο στην επιθυμία της και έτσι κατάφερε να κάνει το πιο τρελό της όνειρο πραγματικότητα, όταν περνούσε τη χιονισμένη γραμμή τερματισμού στην Ανταρκτική. «Τα 69 είναι τα νέα 40» είπε αργότερα σε δηλώσεις της η γηραιότερη γυναίκα που τερματίζει αυτόν τον σκληρό μαραθώνιο και με περίσσιο ενθουσιασμό δήλωσε: «Go girls, you can do it (πάμε κορίτσια, μπορείτε να το κάνετε). Ελπίζω με το επίτευγμά μου να εμπνεύσω και άλλες μεγάλες -ηλικιακά- γυναίκες να κάνουν μεγάλα όνειρα και να καταφέρουν αυτά που ίσως έχουν σκεφτεί πως είναι ανέφικτα».

Αξίζει να αναφέρουμε πως στον συγκεκριμένο μαραθώνιο τερμάτισαν μόλις 57 άτομα ενώ ο δικός της χρόνος ήταν 8:33:11.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]