Victoria «The Prodigy» Lee: Ποια είναι η αθλήτρια του MMA που «έφυγε» μόλις 18 ετών
10/01/2023

Victoria «The Prodigy» Lee: Ποια είναι η αθλήτρια του MMA που «έφυγε» μόλις 18 ετών

Μαριλένα Καλόπλαστου

Στις 13 Ιανουαρίου θα έδινε τον τέταρτο επαγγελματικό της αγώνα, όμως κάτω από συνθήκες που δεν έχουν γίνει γνωστές, η 18χρονη Βικτόρια Λι «έφυγε» από τη ζωή.

Τα νέα έγιναν γνωστά από την Άντζελα Λι, αδερφή της Βικτόρια. «Στις 26 Δεκεμβρίου 2022 η οικογένειά μας βίωσε κάτι που καμία οικογένεια δεν πρέπει να περάσει... Είναι απίστευτα δύσκολο να το πω αυτό... Η Βικτόριά μας έφυγε από τη ζωή. Έφυγε πολύ νωρίς και η οικογένειά μας είναι εντελώς συντετριμμένη από τότε. Μας λείπει. Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σε αυτόν τον κόσμο. Η οικογένειά μας δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η ζωή δεν θα είναι ποτέ η ίδια. Η Βικτόρια ήταν η πιο όμορφη ψυχή που έζησε ποτέ. Ήταν η καλύτερη μικρή αδελφή στον κόσμο. Η καλύτερη κόρη, η καλύτερη εγγονή και η καλύτερη νονά/θεία.

Μας λείπεις τόσο πολύ αδελφούλα. Περισσότερο απ' όσο θα μπορούσες ποτέ να συνειδητοποιήσεις. Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Γιατί ένα κομμάτι σου ήταν μέσα στον καθένα μας και όταν έφυγες, αυτά τα κομμάτια ξεριζώθηκαν από εμάς. Δεν θα είμαστε ποτέ οι ίδιοι. Κάθε μικρό πράγμα με κάνει να σε σκέφτομαι. Από τις ακτίνες του ήλιου μέχρι το ηλιοβασίλεμα. Μας έμαθες να βλέπουμε την ομορφιά στα απλά πράγματα. Ήσουν το φωτεινό μας φως. Η ηλιαχτίδα μας. Και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Ήσουν τέλεια με κάθε τρόπο. Ο καλύτερος άνθρωπος που ήξερα. Το πιο όμορφο κορίτσι, μέσα και έξω. Σε αγαπάμε Βικτόρια». Το σπαρακτικό της μήνυμα στο Instagram.

Η Βικτόρια γεννήθηκε στις 17 Μαϊου του 2004 στη Χαβάη. Ήταν η μικρότερη αδελφή της Άντζελα και του Κρίστιαν. Και οι τρεις τους έχουν αγωνιστεί στις μικτές πολεμικές τέχνες (MMA). Μάλιστα ο Κρίστιαν είναι αυτή τη στιγμή διπλός πρωταθλητής στο ONE, έχοντας κερδίσει πέρυσι τους τίτλους ελαφρών και μεσαίων βαρών. Η Άντζελα είναι η τρέχουσα πρωταθλήτρια της ONE στα ατομικά βάρη γυναικών, έχοντας υπερασπιστεί με επιτυχία τον τίτλο πέντε φορές από τότε που τον κατέκτησε το 2016.

Η Βικτόρια Λι υπέγραψε συμβόλαιο με το ONE Championship το 2020 σε ηλικία 16 ετών. (Το ONE είναι η μεγαλύτερη προωθητική ενέργεια του MMA στην Ασία). Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 2021, νικώντας την Σούνισα Σρίσαν με υποταγή στον δεύτερο γύρο. Το ανερχόμενο αστέρι του MMA, κέρδισε κάθε έναν από τους τρεις αγώνες της στο ONE.

Σύμφωνα με τον Damon Martin του «MMA Fighting», η Λι επρόκειτο να αγωνιστεί με την Zeba Bano στο επερχόμενο ONE που ήταν προγραμματισμένο για τις 13 Ιανουαρίου στην Impact Arena στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Πριν γίνει επαγγελματίας, κέρδισε back-to-back χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Pankration Junior της Χαβάης το 2019 και το 2020.

Η αιτία θανάτου της δεν έχει ανακοινωθεί.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]