Ντζάνη

Ντζάνη: «Από τις ακτινοβολίες στις προπονήσεις και πρώτη σκόρερ»

Η διεθνής επιθετικός Στέλλα Ντζάνη, μιλώντας στο 2o GWomen Summit, παρέδωσε μαθήματα δύναμης, αυταπάρνησης, θέλησης! 

Το Gazzetta για 2η χρονιά διοργανώνει το μοναδικό συνέδριο για τον γυναικείο αθλητισμό, το 2o GWomen Summit και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού παρέδωσαν μαθήματα... έμπνευσης. Μία εξ αυτών κι η Στέλλα Ντζάνη, διεθνής παίκτρια της ΑΕΚ (πρώην του Παναθηναϊκού).

Ο καρκίνος δεν την νίκησε. Αποφάσισε να διαψεύσει όσους την αμφισβήτησαν. Δεν επέτρεψε να στερηθεί το παιδί της τη μητέρα του. Μετά τις ακτινοβολίες πήγαινε για προπονήσει και κατάφερε να βγει πρώτη σκόρερ στην ομάδα της τον Παναθηναϊκό.

Χαρακτηριστικά είπε:

«Συνεχίζω το ποδόσφαιρο γιατί είναι το πάθος μου. Πιστεύω πως το ποδόσφαιρο Γυναικών θα πάρει το χώρο που του αξίζει σιγά σιγά.

Βλέποντας την Στέλλα μπορεί το πρόβλημά μου να φανεί απλό. Όταν εμένα μου παρουσιάστηκε ο καρκίνος, πράγμα που πρέπει να λέμε κι όχι να ντρεπόμαστε γι’ αυτό, είπα πως θα το αντιμετωπίσω ως μια σοβαρή ίωση. Αυτό με βοήθησε πάρα πολύ στο να το ξεπεράσω. Μετά το χειρουργείο έλεγα κάθε μέρα πως θα περάσουν οι μέρες αυτές και θα γυρίσω στον αθλητισμό. Αυτό ήταν η κινητήριος δύναμή μου, όπως και το παιδί μου στο οποίο δεν θα επέτρεπα να στερήσω τη μαμά του.

Υπήρχαν άνθρωποι που αμφισβήτητσαν οτι θα επιστρέψω αλλά εγώ τους έδειξα ότι είμαι πιο δυνατή. Σκόραρα 21 γκολ και ήμουν η πρώτη σκόρερ στην ομάδα μου, πήγαινα για ακτινοβολίες και μετα στην προπόνηση. Να δώσω ένα παράδειγμα στις γυναίκες και σ' όλους τους ανθρώπους να μην τα παράτανε, ακόμα κι ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας να συμβεί πρέπει να συνεχίζουμε».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]