nina_darweal

Γυμναστική: Επιστρέφει η Βελγίδα σταρ Νίνα Ντάργουελ

Πηνελόπη Γκιώνη

Σε αγώνα δρόμου έχει μετατραπεί η υπόθεση Ολυμπιακή πρόκριση για τη χρυσή Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Νίνα Ντάργουελ, αφού ο σοβαρός τραυματισμός που είχε στον ώμο της την ανάγκασε να κάνει χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο, με απόλυτη ωριμότητα, η ίδια θέτει ως απόλυτη προτεραιότητα την υγεία της και μόνο.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2020 στο μονόζυγο, η Βελγίδα πρωταθλήτρια της ενόργανης Νίνα Ντάργουελ, έχει ξεκινήσει το δρόμο της αποκατάστασης μετά από σοβαρό τραυματισμό της στον ώμο, ο οποίος απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και την κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης μέσα στο 2023 με αποτέλεσμα να χάσει κορυφαίες διοργανώσεις και άρα ευκαιρίες Ολυμπιακής πρόκρισης.

«Το 2023 ήταν η πιο δύσκολη χρονιά της καριέρας μου, τόσο μέσα όσο και έξω από το γυμναστήριο. Αλλά έχω μεγαλώσει μέσα από αυτό», δήλωσε η 23χρονη Ντάργουελ σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το sporza.be.

Ο τραυματισμός έθεσε τη νεαρή πρωταθλήτρια στο περιθώριο κατά τη διάρκεια του φετινού Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος αλλά και του Παγκόσμιου, το οποίο διεξήχθη στην πατρίδα της το Βέλγιο και συγκεκριμένα την Αμβέρσα, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Ντάργουελ, η πρώτη Βελγίδα στην ιστορία της χώρας της που κερδίζει (χρυσό) Ολυμπιακό μετάλλιο στη γυμναστική, εξηγεί ότι η αποκατάσταση ξεκίνησε μόλις λίγες ημέρες μετά την επέμβαση στον ώμο της στα μέσα Σεπτεμβρίου: «Ξεκίνησα αμέσως την αποκατάσταση. Ασχοληθήκαμε αμέσως με την κινητικότητα, ώστε να μπορέσω να σηκώσω ξανά πλήρως το χέρι μου το συντομότερο δυνατό».

Παρ’ όλα αυτά, και παρά τον χρόνο που τρέχει, η καλύτερη ευκαιρία της Ντάργουελ να πάρει την πρόκριση για το Παρίσι 2024 είναι πιθανότατα το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μαΐου. Ωστόσο, η ίδια και η ομάδα της δεν βιάζονται για τίποτα μιας και προτεραιότητά όλων τους είναι η υγεία της αθλήτριας:

«Το βλέμμα μου εξακολουθεί να είναι στραμμένο στο Παρίσι, αυτό δεν έχει αλλάξει. Δεν προσπαθούμε να πιέσουμε την αποκατάσταση να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα από ό,τι χρειάζεται. Η υγεία και η ασφάλεια του ώμου μου έχουν προτεραιότητα έναντι του να είμαι το συντομότερο δυνατό σε αγωνιστική κατάσταση.

Το Παρίσι είναι πολύ μακριά αλλά φαίνεται να έρχεται και αρκετά γρήγορα. Ίσως πολύ γρήγορα. Μερικές φορές σκέφτομαι: “Το Λος Άντζελες [που θα φιλοξενήσει τους Αγώνες του 2028] στην πραγματικότητα δεν είναι πια τόσο μακριά". Γιατί το Παρίσι να είναι το τέλος; Έχω μια καλή ομάδα γύρω μου, ο τρόπος που δουλεύουμε πλέον είναι πιο προσωπικός και ώριμος από ό,τι πριν», εξήγησε.

Η πρωταθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής είναι μία από τις σταρ του βελγικού αθλητισμού καθώς πέρα από χρυσή Ολυμπιονίκης, επίτευγμα που αποτελεί τη μεγαλύτερη διάκριση της καριέρας της αλλά και μία από τις σημαντικότερες της χώρας της, έχει αναδειχθεί δύο φορές Παγκόσμια πρωταθλήτρια (2018, 2019) και δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης (2017, 2018) ενώ συνολικά έχει συλλογή 13 μεταλλίων από Ολυμπιακούς, Παγκόσμια, Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια κύπελλα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]