simone_biles

Η Σιμόν Μπάιλς έκανε το comeback της χρονιάς

Πηνελόπη Γκιώνη

Η Σιμόν Μπάιλς δεν χρειάζεται βραβεία και τρόπαια για να αποδείξει πως είναι η κορυφαία στο είδος της και μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες στην ιστορία του αθλητισμού. Ωστόσο, κάθε χρόνο προσθέτει και κάτι ακόμη στην πολύτιμη πορεία της, με το 2023 να χαρακτηρίζεται από την επιστροφή της.

Θα σταματούσε την ενόργανη, θα αποσυρόταν από την ενεργό δράση στα κρυφά, δεν θα τη βλέπαμε ξανά σε Ολυμπιακούς. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις εικασίες που έγιναν και τις φήμες που διαδόθηκαν όσο η Αμερικανίδα σούπερ σταρ, Σιμόν Μπάιλς, έκανε ένα διάλειμμα από τον πρωταθλητισμό. Μετά τις δηλώσεις της για την ψυχική της υγεία, στη διάρκεια των Ολυμπιακών του Τόκιο, πολλοί είχαν πιστέψει πως η πρωταθλήτρια της ενόργανης με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία δεν θα επέστρεφε ξανά. Εκείνη, όμως, είχε διαφορετικά σχέδια.

Όχι μόνο επέστρεψε αλλά έκανε και… μεγάλη είσοδο στη διεθνή σκηνή, κατακτώντας το 23ο χρυσό μετάλλιο της καριέρας της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής ανακηρύχθηκε από το Associated Press στις ΗΠΑ ως η αθλήτρια της χρονιάς του 2023. Αυτή είναι η τρίτη φορά που η Μπάιλς κατακτά το βραβείο, αφού το κέρδισε μετά τη σεζόν του Ρίο 2016 καθώς και το 2019. Όμως το φετινό είναι χωρίς αμφιβολία το πιο σημαντικό για την 26χρονη σήμερα, η οποία μίλησε ανοιχτά για τις μάχες της με την ψυχική της υγεία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών του Τόκιο, το 2021, και έκανε ένα διάλειμμα από το άθλημα πριν από τη λαμπρή επιστροφή της αυτή τη σεζόν.

Η Αμερικανίδα αθλήτρια, ανακοίνωσε την επιστροφή της τον περασμένο Ιούνιο, μετά από πολύ έντονες φήμες πως θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, και στη συνέχεια κατέκτησε το όγδοο χρυσό στο σύνθετο ατομικό στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ τον Αύγουστο. Όλα αυτά, πριν από μια σαρωτική επιστροφή στην παγκόσμια σκηνή και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Αμβέρσα τον Οκτώβριο, όπου κατέκτησε τον έκτο τίτλο της στο σύνθετο ατομικό ενώ πρόσθεσε επίσης χρυσά μετάλλια στο σύνθετο ομαδικό, στις ασκήσεις εδάφους και στη δοκό ισορροπίας.

Η Μπάιλς κλείνει τη χρονιά έχοντας συνολικά 30 παγκόσμια μετάλλια, με τα 23 από αυτά να είναι χρυσά, και φαίνεται να κινείται ολοταχώς προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 με στόχο να εμπλουτίσει τη συλλογή των επτά Ολυμπιακών μεταλλίων της.

«Πάντα θα έχω τη δυνατότητα να κάνω ό,τι θέλω να κάνω μετά το τέλος της καριέρας μου», δήλωσε η Μπάιλς στον Σκοτ Μπρέγκαμ και το Olympics.com συνέντευξη νωρίτερα αυτή τη σεζόν, και συνέχισε: «Αλλά δεν θα μπορώ να κάνω την καριέρα μου για πάντα».

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]