aly_raisman

Άλι Ράισμαν: Η νέα καριέρα εκτός αγωνιστικού χώρου αλλά πάντα δίπλα στην ενόργανη

Πηνελόπη Γκιώνη

Από πρωταθλήτρια στον σχολιασμό άλλων πρωταθλητριών, πάντα σε ένα προπονητήριο ενόργανης γυμναστικής. Η Άλι Ράισμαν μετά την επιτυχημένη καριέρα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινά μία νέα πορεία εκτός αγωνιστικού χώρου.

Ως αθλήτρια, η έξι φορές μεταλλιούχος ενόργανης γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων Άλι Ράισμαν, ήταν μία από τις πιο σκληρά… εργαζόμενες στην ενόργανη γυμναστική. Σκληρή δουλειά, απόλυτη συγκέντρωση και πλήρης ετοιμότητα ήταν όσα τη χαρακτήριζαν ως πρωταθλήτρια και που φυσικά την οδήγησαν στην κατάκτηση των έξι Ολυμπιακών μεταλλίων.

Το αποτέλεσμα ήταν μια από τις πιο εμβληματικές καριέρες Αμερικανίδων αθλητριών στην ενόργανη γυμναστική. Η Ράισμαν ήταν αρχηγός της ομάδας των ΗΠΑ όταν κατέκτησαν back-to-back τους Ολυμπιακούς τίτλους, πρώτα με την "Fierce Five" στο Λονδίνο το 2012 και στη συνέχεια με την "Final Five" στο Ρίο το 2016. Σε ατομικό επίπεδο έχει ένα χρυσό στις ασκήσεις εδάφους στο Λονδίνο 2012, ένα ασημένιο στο ίδιο αγώνισμα από το Ρίο 2016 και ένα χάλκινο στη δοκό από το 2012.

Σχεδόν οκτώ χρόνια μετά την τελευταία της αγωνιστική εμφάνιση στη Βραζιλία, η Ράισμαν μεταφέρει την ίδια νοοτροπία από τον αγωνιστικό χώρο στην πρώτη της φορά μέσα στον θάλαμο των σχολιαστών του ESPN στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής γυναικών του NCAA.

«Η προετοιμασία είναι πραγματικά σημαντική, όπως ακριβώς και όταν αγωνιζόμουν ή προπονούμουν γιατί όταν αγωνιζόμουν καλά ευθυνόταν η προετοιμασία και απλά η γνώση ότι έκανα ό,τι μπορούσα», δήλωσε η Ράισμαν.

Η Ράισμαν έκανε το σχολιαστικό της ντεμπούτο σε μια διπλή συνάντηση στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα και παραδέχεται πως ήταν «πολύ νευρική» αλλά πως παράλληλα τη συναρπάζει να βγαίνει από τη ζώνη άνεσής της: «Ήταν απλώς μια πολύ καλή άσκηση για να μάθω πώς να προσπαθώ να είμαι πραγματικά σύντομη, επειδή με τη ζωντανή τηλεόραση δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να μιλήσεις, το κάνεις γρήγορα αλλά και να το πεις με τρόπο που είτε είσαι παλιός φίλαθλος της γυμναστικής είτε νέος φίλαθλος, να είναι εύπεπτο και εύκολο να το καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι. Αυτή ήταν μια πραγματικά συναρπαστική και ενδιαφέρουσα πρόκληση».

Ο νέος της ρόλος της έδωσε την ευκαιρία να δει από πολύ κοντά την εξέλιξη του αθλήματος: «Όταν αγωνιζόμουν, με αποκαλούσαν γιαγιά επειδή ήμουν 22 ετών, οπότε μου αρέσει να βλέπω ότι τώρα γίνεται πιο φυσιολογικό για αυτές τις αθλήτριες να επιστρέφουν και είτε είναι στο πρώτο έτος του κολλεγίου είτε έχουν τελειώσει τη κολλεγιακή τους καριέρα. Το λατρεύω και είμαι ενθουσιασμένη να τις παρακολουθώ», είπε αναφερόμενη στις αθλήτριες που συνεχίζουν να είναι στο κολλέγιο ενώ παράλληλα έχουν και την επαγγελματική του καριέρα.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]