H Σάνι Χακάλα

Χειμερινά: Ολυμπιονίκης του χόκεϊ επί πάγου έμεινε παράλυτη μετά από σύγκρουση στο δοκάρι

Κώστας Ευθυμιάδης

Η Φινλανδή διεθνής Σάνα Χακάλα είχε έναν σοβαρό τραυματισμό όταν χτύπησε το κεφάλι της στο δοκάρι του τέρματος, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτη από το στήθος και κάτω.

Ενα φρικιαστικό ατύχημα είχε η Φινλανδή αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου, Σάνα Χάκαλα, κατά την διάρκεια αγώνα πρωταθλήματος στη χώρα της, την περασμένη εβδομάδα (24/11).

Η κάτοχος δύο χάλκινων μεταλλίων στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες με την εθνική της ομάδα, σε μία φάση συγκρούστηκε με το δοκάρι, χτυπώντας το κεφάλι της. Εμεινε αναίσθητη και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου χρειάστηκε άμεσα χειρουργική επέμβαση.

Παρά τις μεγάλες προσπάθειες των γιατρών, τα δυσάρεστα νέα ήρθαν χθες (30/11), καθώς ανακοινώθηκε πως η Χακάλα έμεινε παράλυτη από το στήθος και κάτω, για να μπει τέλος στην καριέρα της στα 26 της χρόνια και να ξεκινήσει πλέον έναν «γολγοθά» με θεραπείες.

«Είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, ότι η σύγκρουση με το δοκάρι ήταν τόσο σοβαρή, ότι οι συνέπειες είναι τόσο μεγάλες», έγραψε στο Instagram. «Όχι μόνο ότι αναγκάζομαι να σταματήσω να παίζω χόκεϊ, κάτι που αποτελούσε μεγάλο μέρος της ζωής μου για πολλά χρόνια, αλλά ότι ίσως αναγκαστώ να κάθομαι σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ο τραυματισμός που υπέστη την περασμένη Παρασκευή μετά από σύγκρουση με το δοκάρι του τέρματος με έχει αφήσει παράλυτη από το στήθος και κάτω, με μειωμένη λειτουργία στα χέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία προσπαθώ να προσγειωθώ. Καταλαβαίνω ότι τώρα αντιμετωπίζω μια μακρά και σκληρή μάχη με το σώμα μου και το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου», πρόσθεσε.

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην αποκατάστασή μου, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Ως εκ τούτου, εγώ και η ομάδα μου δεν θα δώσουμε άλλα στοιχεία σχετικά με τον τραυματισμό μου ή την κατάστασή μου και σας ζητώ από όλους να δείξετε σεβασμό σε μένα και την οικογένειά μου. Aυτή η κατάσταση είναι προφανώς χάλια, αλλά δεν φοβάμαι να την αναλάβω», συμπληρώνει στην ανάρτησή της η Φινλανδή.

Ακολούθησε το GWomen στο instagram

Στείλε μας νέα, ιδέες, προτάσεις, απορίες για τον γυναικείο αθλητισμό στο [email protected]